Ναύπλιο: Έφτιαξαν τσουρέκι σε μέγεθος… τριαξονικής νταλίκας!

Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας, είναι ούτως ή άλλως ιστορικό και πανέμορφο μέρος.
Χθες έγινε και… ευωδιαστό καθώς το Ινστιτούτο Γαστρονομίας σε συνεργασία με τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων της πόλης έφτιαξαν ένα νοστιμότατο τσουρέκι 24 μέτρων!
Οι δυο φορείς συντονίστηκαν με κοινό στόχο την προώθηση της γαστρονομίας ως αποφασιστικής σημασίας παράγοντα για την βελτιστοποίηση του Πελοποννησιακού τουρισμού και οργάνωσαν μια γιορτή που ικανοποίησε όλες τις αισθήσεις.
Η παρασκευή του τσουρεκιού σε μέγεθος... τριαξονικής νταλίκας έγινε από 36 σπουδαστές μαγειρικής κάτω από την επίβλεψη του… «Master Chef» και πρόεδρου του Ινστιτούτου Γαστρονομίας, Βασίλη Ρουμπάκου.
Το τσουρέκι των 24 μέτρων τοποθετήθηκε ενιαίο σε μία λαμαρίνα και ψήθηκε σε ειδικό, ενιαίο φούρνο μήκους 25 μέτρων.
Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου και παρά την ακατάπαυστη βροχή ολοκληρώθηκε απροβλημάτιστα μετά από περίπου 7 ώρες με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στο σημείο να απολαμβάνει το φρεσκοπαρασκευασμένο τσουρέκι-γίγα!
Και αν απορείτε τι απέγινε όσο τσουρέκι περίσσεψε, σας πληροφορούμε ότι κυριολεκτικά δεν έμεινε ψίχουλο για ψίχουλο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket