Ποτήρια φτιαγμένα από γυαλί ασφαλείας!


Πόσες φορές έχετε αποφύγει σ' ένα μπαρ να "καρφωθείτε" στην κοπέλα του διπλανού σας, μπροστά στο φόβο του ψηλόλιγνου ποτηριού όπου πίνει τη βότκα του και θα μπορούσε να μετατραπεί σε θανατηφόρο αιχμηρό αντικείμενο; Πόσες νύχτες έχετε μείνει στο σπίτι με τον παθολογικά κυκλοθυμικό φίλο σας, πίνοντας ουίσκι σε πλαστικά ποτήρια, γιατί με τα γυάλινα μετατρέπεται σε δημόσιο κίνδυνο;
Μην ανησυχείτε, τα προβλήματα σας λύθηκαν! Τουλάχιστον αρχίζουν να λύνονται αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από δω, στην Αυστραλία.
Στο Περθ, στις δυτικές ακτές της χώρας, αρχίζει να εφαρμόζεται στις παμπ και στα μπαρ ένα ενδιαφέρον εγχείρημα.
Τα κλασικά γυάλινα ποτήρια αρχίζουν να αντικαθιστούνται από ποτήρια κατασκευασμένα από γυαλί ασφαλείας.
Το συγκεκριμένο είδος γυαλιού, το οποίο σε όψη, αίσθηση και βάρος είναι πανομοιότυπο με το κοινό γυαλί, θρυμματίζεται έπειτα από μια ισχυρή πρόσκρουση και δεν σπάει σε αιχμηρά και δυνάμει επικίνδυνα θραύσματα.
Η Εταιρία Αυστραλιανών Ξενοδοχείων τονίζει πως το μέτρο της αντικατάστασης των παλιών ποτηριών δεν είναι υποχρεωτικό, συνιστά ωστόσο στα μέλη της να πάρουν μέρους στη διαδικασία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σ' ένα χρόνο. Μάλιστα ήδη κάποιοι πολίτες έχουν ταχθέι υπέρ του μέτρου.
Η αλήθεια είναι πως η Δυτική Αυστραλία έχει πλούσιο ιστορικό επιθέσεων με ποτήρια μέσα σε μπαρ ή κλαμπ, με μία απ' αυτές μάλιστα παραλίγο να στερήσει τη ζωή από έναν άντρα ο οποίος είχε καρφωθεί από γυαλί στο σβέρκο.
Ο Αυστραλός Υπουργός, Τέρυ Γουόλντρον, που έχει μπει μπροστά για την προώθηση του γυαλιού ασφαλείας, δήλωσε πως θα επιμείνει πως δεν πρέπει να νομοθετηθεί η απαγόρευση των γυάλινων ποτηριών και η αντικατάσταση τους με πλαστικά.
"Ο κόσμος έχει δικαίωμα να παραγγέλνει το ποτό του σε γυάλινο ποτήρι και δεν θα αφήσω μία μειοψηφία να χαλάσει την ξεχωριστή και κομψή φιλοξενία που παρέχει το κράτος μας".
"Χρησιμοποιώντας γυαλί ασφαλείας, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εγγυώνται πως θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να αποτρέψουν αυτούς που θέλουν να εκδηλώσουν αντικοινωνική συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας τα ποτήρια σαν όπλα", ανέφερε ο Γουόλντρον.
Σημειωτέον πως το μέτρο έχει τη στήριξη και των ξενοδόχων αλλά και της ιατρικής κοινότητας της περιοχής.
Πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον θα τύχει ευρείας εφαρμογής, οπότε όσοι από σας επιθυμείτε να πάτε σ' ένα μπαρ και να... ξεδώσετε, το Περθ σε κανένα χρόνο θα ενδείκνυται!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket