Σέξι όπερα στο Λονδίνο(H ζωή της Ανν Νικόλ Σμιθ)

Η νέα όπερα του  Royal Opera House του Λονδίνου αναμένεται να πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις καθώς θα πραγματεύεται τον βίο και την πολιτεία της σεξοβόμβας Ανν Νικόλ Σμίθ.
Οι παραγωγοί της όπερας υπόσχονται λάγνες ερωτικές σκηνές πλαισιωμένες από ατάκες άκρως αθυρόστομες.
Το σενάριο καλύπτει όλη τη ζωή της μακαρίτισσας Νικόλ από από την εξάρτησή της με τις ουσίες μέχρι και τον γάμο της με τον 80χρονο εκατομμυριούχο J. Howard Marshall, τον οποίο παντρεύτηκε το 1994 ένα μόλις χρόνο πριν πεθάνει.
Ήδη οι κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει άκρως σοκαριστική μια σκηνή στην οποία η Νικόλ κάνει στοματικό έρωτα στο σύντροφό της ο οποίος κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι.
Την ιδέα για αυτή την πρωτότυπη όπερα είχε ο Mark-Anthony Turnage, ενώ τα λόγια έχει επιμεληθεί ο Richard Thomas, του οποίου η τελευταία δουλειά είχε πάλι προκαλέσει αντιδράσεις καθώς πραγματεύεται τη ζωή του Χριστού χρησιμοποιώντας  άμεσο και ρητό λεξιλόγιο.
Ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι η όπερα με την Αν Νικόλ δίνει την ίδια δραματική αλλά συνάμα κωμική αίσθηση στον θεατή όπως οι σπουδαίες όπερες του 19ου αιώνα.
"Πολλοί αναρωτιόνται αν στα αλήθεια η Σμιθ αξίζει μια όπερα και απαντώ πως ναι αξίζει από οποιονδήποτε άλλο που έζησε ποτέ",  είπε προσθέτοντας ότι έχει σιχαθεί αυτόν τον σνομπισμό.
Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 17 Φλεβάρη και θα παίζεται  μέχρι τις 4 Μάρτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket