Η σκέψη για γυμναστική «ανοίγει» την όρεξη!

Σύμφωνα με νέα έρευνα, όσοι σκέφτονται την άσκηση τρώνε 50% μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο υποσυνείδητο, που εκλαμβάνει το φαγητό ως ανταμοιβή για τη φυσική ή πνευματική προσπάθεια που καταβάλλει το άτομο ασχολούμενο με τη γυμναστική.
Όπως αναφέρει ο δρ Brian Wansink, από το Πανεπιστήμιο Cornell των Η.Π.Α., οι άνθρωποι που ασκούνται πρέπει να αποβάλλουν από το μυαλό τους πως, όταν κάνουν γυμναστική, πρέπει να αποζημιώνονται για τον κόπο που κατέβαλαν.
Στο πλαίσιο της έρευνας, δύο ομάδες ανθρώπων κλήθηκαν να διαβάσουν ένα κείμενο όπου περιγράφεται ένας 30λεπτος περίπατος με τα πόδια. Στο τέλος, τους είπαν να περιγράψουν πόσο κουρασμένοι αισθάνθηκαν. Τα αποτελέσματα συγκρίθηκαν και με μια τρίτη ομάδα, η οποία δεν ακολούθησε παρόμοιο πρόγραμμα και χαρακτηρίστηκε ως ομάδα ελέγχου.
Στη συνέχεια, οι ερευνητές έδωσαν στους συμμετέχοντες - που δε γνώριζαν τους σκοπούς της μελέτης - γλυκά και αλμυρά σνακ ως ανταμοιβή για τον χρόνο τους. Όσοι διάβασαν το κείμενο με την άσκηση έφαγαν 58,9% και 51,9% περισσότερα γλυκά και αλμυρά σνακ αντίστοιχα, σε σχέση με την ομάδα ελέγχου.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η επίλυση του προβλήματος θα έλθει μόνο εφόσον οι άνθρωποι αλλάξουν στάση απέναντι στην άσκηση. Μόνο όταν η γυμναστική συνδεθεί με την καλή υγεία και όχι με την απώλεια βάρους μπορεί να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα, χωρίς να υπάρχουν υποσυνείδητα δεύτερες σκέψεις, καταλήγουν οι επιστήμονες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket