Οριστικό «μαχαίρι» στο τσιγάρο με παρέμβαση πρωθυπουργού!

Δρακόντεια μέτρα παίρνει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εφαρμοστεί καθολικά ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος, μετά την χθεσινοβραδινή εντολή του πρωθυπουργού!
Ο κ. Παπανδρέου είπε χθες «όχι» στις προτάσεις του υπουργού Υγείας, Α. Λοβέρδου, συμφώνα με τις οποίες θα μπορεί να επιτρέπεται το κάπνισμα, αλλά υπό όρους και με την επιβολή φόρων.
Έτσι, σήμερα ο κ. Λοβέρδος, έδωσε συνέντευξη Τύπου, ξεκαθαρίζοντας ότι η απαγόρευση είναι καθολική και δεν υπάρχουν περιθώρια για εξαιρέσεις.
Ο υπουργός δήλωσε μάλιστα, ότι εντείνεται ο ελεγκτικός μηχανισμός με την προσθήκη σε αυτόν του σώματος επιθεώρησης Εργασίας (εκτός από τους επιθεωρητές Υγείας), το Λιμενικό και την Δημοτική Αστυνομία. Ο κ. Λοβέρδος πρόσθεσε ότι στον έλεγχο θα βοηθήσουν και όλες οι υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων και των δήμων, πλην της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να μην επιβαρυνθεί με επιπλέον έργο.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων για τους «θεριακλήδες» θα δημοσιοποιούνται κάθε εβδομάδα και θα φέρνουν κάθε αρμόδιο φορέα ενώπιον των ευθυνών του.
Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στο «όχι» του κ. Παπανδρέου αρκέστηκε να πει «μια συζήτηση έχει απόψεις».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket