Πωλήθηκε σε δημοπρασία «ιστορικό» ασθενοφόρο!

Ένας συλλέκτης αυτοκινήτων έδωσε 120.000 δολάρια σε μία δημοπρασία στην Αριζόνα για το ασθενοφόρο του 1963, που λέγεται ότι μετέφερε το σώμα του Αμερικανού προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι μετά τη δολοφονία του.
Ο Άντισον Μπράουν από το Πάρανταϊζ Βάλεϊ της Αριζόνας αγόρασε το γκρι Pontiac Bonneville ασθενοφόρο, παρά τις αναφορές ότι το όχημα που πωλούνταν στη δημοπρασία Barrett-Jackson στο Σκότσντεϊλ δεν ήταν αυθεντικό, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της δημοπρασίας Στιβ Ντέιβις.
Το ασθενοφόρο αυτό είχε διαφημιστεί ως το όχημα που συνάντησε το αεροπλάνο της Air Force One στη αεροπορική βάση Άντριους και μετέφερε το καλυμμένο με την αμερικανική σημαία φέρετρο του Κένεντι στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Βηθεσδά, για να διενεργηθεί νεκροψία και στη συνέχεια στο Καπιτώλιο για να ταφεί.
Υπεύθυνοι της Barrett-Jackson δήλωσαν ότι είχαν επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του ασθενοφόρου.
Το όχημα είχε δοθεί για δημοπρασία από τον Τζον Τζένσεν, έναν αναισθησιολόγο από το Κάνσας, που το είχε αγοράσει έναντι άγνωστου χρηματικού ποσού το 2009. Υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις για την αξία του, με κάποιες από αυτές να αναφέρουν ότι μπορεί να υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο δολάρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket