Ο σκύλος και ο ... Χίτλερ(Μια εξωφρενική ιστορία)!



Μια εξωφρενική ιστορία ήρθε στο φως, με τη διαρροή απόρρητων εγγράφων, τα οποία υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση των Ναζί, είχε διατάξει την εξόντωση του ιδιοκτήτη ενός σκύλου, επειδή ο τελευταίος σήκωνε το μπροστινό του πόδι, όταν άκουγε το όνομα του Χίτλερ, μιμούμενος τον διαβόητο ναζιστικό χαιρετισμό.
Ολόκληρο σχέδιο εξόντωσης οργάνωναν οι Ναζί εναντίον του φινλανδικής καταγωγής ιδιοκτήτη της σκυλίτσας, Τομ Μποργκ. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών στο Βερολίνο διέταξε τους διπλωμάτες και τη φιλοναζιστική κυβέρνηση της Φινλανδίας, να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το σκυλί, ενώ κατέστρωναν σχέδια εξόντωσης της φαρμακευτικής εταιρείας που διατηρούσε ο ιδιοκτήτης του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα του Μποργκ, Ζοσεφίνα, γνωστή για τις αντιναζιστικές πεποιθήσεις της, φώναζε χαϊδευτικά το σκύλο Χίτλερ, επειδή σήκωνε το πόδι του ψηλά σαν να χαιρέταγε, όπως έκαναν οι ακόλουθοι του Χίτλερ.
Ο Μποργκ κλήθηκε μέχρι τη Γερμανική Πρεσβεία στο Ελσίνκι και ανακρίθηκε για τη περίεργη συμπεριφορά του σκύλου του, ενώ διέψευσε ότι τον αποκαλούσε Χίτλερ, λέγοντας ότι το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη μόνο ελάχιστες φορές το 1933.
Δεν έπεισαν όμως τα λεγόμενά του και το Υπουργείο Εξωτερικών έψαχνε διάφορους τρόπους για να τον οδηγήσει σε δίκη για προσβολή του δικτάτορα αλλά τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή.
Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν ένας ερευνητής ανακάλυψε τα σχετικά έγγραφα στα πολιτικά αρχεία του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.Να σημειωθεί ωστόσο, ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Χίτλερ γνώριζε για την υπόθεση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket