Η ιστορία της Μπάγερν Μονάχου 27-2-1900

Η πιο επιτυχημένη ποδοσφαιρική ομάδα της Γερμανίας, με 21 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ στο ενεργητικό της. Ιδρύθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1900 από 18 νεαρούς γυμναστές στο εστιατόριο «Γκιζέλα» του Μονάχου, οι οποίοι τη βάφτισαν Μπάγερν (Βαυαρία στα γερμανικά).

Είναι μία από τις τρεις επαγγελματικές ομάδες του Μονάχου. Οι άλλες δύο είναι η μεγάλη της αντίπαλος Μόναχο 1860 και η Ουντερχάχινγκ. Η κόντρα Μπάγερν - Μόναχο 1860, που έθρεψε γενιές ποδοσφαιρόφιλων στη βαυαρική πρωτεύουσα, έχει ατονήσει τα τελευταία χρόνια. Η Μόναχο 1860 από τους τίτλους και τη δόξα της δεκαετίας του '60 έχει περιπέσει σε αφάνεια και φυτοζωεί μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, ενώ η Μπάγερν έχει ξεφύγει προ πολλού από τα όρια της Γερμανίας. Ένα στοιχείο που φωτίζει την κατάσταση των δύο ομάδων σήμερα είναι ότι η 1860 αντλεί τους οπαδούς της από τη φθίνουσα εργατική τάξη του Μονάχου, ενώ η Μπάγερν από την ακμάζουσα μεσαία τάξη ολόκληρης της Βαυαρίας.

Η Μπάγερν έχει 120.000 μέλη και είναι 5η στη σχετική λίστα μετά την Μπενφίκα, τη Ρεάλ, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Μπαρτσελόνα. Την εποπτεία του ποδοσφαιρικού τμήματος έχει η ΠΑΕ Μπάγερν, που ανήκει κατά 90% στην ερασιτεχνική Μπάγερν και κατά 10% στη γνωστή εταιρεία αθλητικού υλικού «Αντίντας». Εκτός από το ποδόσφαιρο, η Μπάγερν έχει τμήματα μπάσκετ, χάντμπολ, γυμναστικής, πινγκ-πονγκ, ζατρικίου και μπόουλινγκ.

H Μπάγερν έκανε αισθητή την παρουσία της στο γερμανικό ποδόσφαιρο μόλις το 1932, όταν κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο. Πέρασαν 25 «πέτρινα χρόνια» μέχρι το 1957, για να σηκώσουν οι «κόκκινοι» του Μονάχου το πρώτο τους Κύπελλο. Στα χρόνια του Γ' Ράιχ, η ομάδα περιέπεσε σε δυσμένεια, εξαιτίας του εβραίου προέδρου της Κουρτ Λαντάουερ, του ανθρώπου που την έβγαλε από την αφάνεια. Ο Λαντάουερ διέφυγε στο εξωτερικό και επανήλθε στο Μόναχο το 1947 για να συνεχίσει το έργο του. Μέχρι τη δημιουργία της «Μπουντεσλίγκα», το 1963, η Μπάγερν βολόδερνε στα τοπικά πρωταθλήματα της Βαυαρίας.

Ο τότε πρόεδρος της ομάδας Βίλχελμ Νοϊντέκερ και ο γνωστός μας από τη θητεία του στην ΑΕΚ προπονητής Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι κατέστρωσαν ένα φιλόδοξο πλάνο και δημιούργησαν τη σημερινή παντοκρατορία της Μπάγερν στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Στηρίχθηκαν σε μια φουρνιά ταλαντούχων πιτσιρικάδων, με επικεφαλής τους Φραντς Μπεκενμπάουερ (σημερινός πρόεδρος της ομάδας), Ζεπ Μάγιερ και Γκερντ Μίλερ. Τα αποτελέσματα ήρθαν γρήγορα, με αποκορύφωμα τα τρία συνεχόμενα Κύπελλα Πρωταθλητριών, στα μέσα της δεκαετίας του '70.

Εκτός των ανωτέρω, από τις τάξεις της Μπάγερν έχουν περάσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, όπως οι Αουγκεντάλερ, Ρουμενίγκε, Χένες, Μπρέμε, Ματέους, Έλμπερ, Μπράιτνερ, Κλίνσμαν, Έφενμπεργκ, Ζε Ρομπέρτο, Λιζαραζού, Μπάλακ και οι σύγχρονοι Καν, Λούσιο, Πισάρο, Ποντόλσκι, Σανιόλ, Χάργκριβς και Σολ.

Η Μπάγερν στα υπερεκατό χρόνια της ύπαρξής της έχει κατακτήσει:

    * 21 πρωταθλήματα Γερμανίας (1932, 1969, 1972, 1973, 1974, 1980, 1981, 1985, 1986, 1987, 1989, 1990, 1994, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2008)
    * 14 Κύπελλα Γερμανίας (1957, 1966, 1967, 1969, 1971, 1982, 1984, 1986, 1998, 2000, 2003, 2005, 2006, 2008)
    * 4 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ (1974, 1975, 1976, 2001)
    * 1 Κύπελλο Κυπελλούχων (1967)
    * 1 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (1996)
    * 2 Διηπειρωτικά (1976, 2001)
Read more »

Ουραγός στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες η Ελλάδα!

Μπορεί η ηλεκτρονική διακυβέρνηση να ήταν σημαία της νέας κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, ωστόσο φαίνεται ότι μείναμε στα λόγια και τα επικοινωνιακά σόου.
Η χώρα μας, κατατάχθηκε 32η μεταξύ 32 χωρών στην Ευρώπη όσον αφορά τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στους πολίτες.
Αυτό σημαίνει ότι η χαρτούρα και η ταλαιπωρία των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες συνεχίζεται κανονικά και με το νόμο.
Σύμφωνα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", μόλις το 48% των βασικών υπηρεσιών είναι προσβάσιμες μέσω Διαδικτύου στη χώρα μας, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 82% (!) με πρώτη την Ισπανία (95%).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κροατία, η Βουλγαρία και η Τσεχία, που είχαν χειρότερες επιδόσεις το 2009, το 2010 μας ξεπέρασαν κατά πολύ.
Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες κατατάσσονται μεταξύ των πιο έμπειρων χρηστών του Διαδικτύου (έκτη θέση στην Ευρώπη), οι οποίοι όμως ζουν σε ένα ηλεκτρονικά αναλφάβητο κράτος.
Η συγκριτική αξιολόγηση έγινε στο πλαίσιο του "Ψηφιακού Θεματολογίου" για την Ευρώπη.
Πρόκειται για πολιτική της Ε.Ε. που έχει θέσει ως στόχο για το 2015 ένας στους δύο πολίτες και τέσσερις στις πέντε επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν υπηρεσίες e-government.
Ο δρόμος της Ελλάδας προς την επίτευξη αυτού του στόχου θα είναι μακρύς και δύσκολος και όχι με ευθύνη των πολιτών.
Read more »

Τα κόκκινα φανάρια του Facebook!

Ναι, αυτή η είδηση είναι για σας, αρσενικοί αναγνώστες! Ξέρουμε ότι θα τη διαβάσετε με ευλαβική προσήλωση μέχρι τέλους. Ξέρουμε ότι θα σπεύσετε στο Facebook να πληκτρολογήσετε τα ονόματα που θα δείτε να προβάλλουν σαγηνευτικά μπροστά σας. Ξέρουμε ότι θα απομακρύνετε την κοπέλα ή τη μάνα σας από το δωμάτιο. Και καλά θα κάνετε, λέμε εμείς. Προσέξτε όμως, δεν είναι τζάμπα!
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πώς θα σας φαινόταν αν το επόμενο "αίτημα φιλίας", θύμιζε περισσότερο μια προτροπή του στιλ "για γνωριμία και ό,τι προκύψει"; Δελεαστικό αν μη τι άλλο.
Να ξέρετε όμως πως αν η θελκτική κοπέλα που βλέπετε στη φωτογραφία έχει τόπο διαμονής τη Νέα Υόρκη, το πράγματα είναι ύποπτα. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τον Σουντίρ Βένκατες (που σίγουρα δε σας λέει τίποτα, όμως είναι μεγάλος επιστήμονας!), κοινωνιολόγο στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, οι ιερόδουλες της αμερικανικής πόλης, σε ποσοστό 83%, συρρέουν στον ιστότοπο για να προσελκύσουν πελάτες.
"Υπολογίζω πως μέχρι το τέλος του 2011 το Facebook θα είναι το κυρίαρχο διαδικτυακό μέρος "ψαρέματος" πελατών", γράφει χαρακτηριστικά στο περιοδικό "Wired" ο Βένκατες.
Μια γρήγορη αναζήτηση στον πλέον διάσημο τόπο κοινωνικής δικτύωσης θα σας πείσει.
"Παρέχω μια πλήρη ερωτική εμπειρία", έγραφε η μία ιερόδουλη στο προφίλ της, με τη φωτογραφία να δείχνει μια νεαρή ξανθιά κοπέλα με τα εσώρουχά της και μόνο.
"Για να δεις ολόκληρη τη λίστα με τις υπηρεσίες μου, επισκέψου το σάιτ μου", σημείωνε αλλού. Σεμνή κοπέλα, που δεν της αρέσει να περιαυτολογεί, περιγράφει αντικειμενικά τον εαυτό της. "Χυμώδης, γλυκιά, γεμάτη γοητεία, θα ανακαλύψεις πως είμαι σαγηνευτική και  αισθησιακή".
Να έχετε βέβαια υπόψη πως είναι για ακριβά γούστα, καθώς μια "ώρα πάθους" μαζί της κοστίζει 200 δολάρια. Γι αυτούς που βολεύονται με λιγότερα υπάρχει και η προσφορά των 150 δολαρίων για μισή ώρα!
Αντίστοιχο παράδειγμα και η "Beva Langoria" (το καλλιτεχνικό της!), η οποία ως επάγγελμά της αναφέρει "ανεξάρτητη συνοδός". "Ισπανικής καταγωγής, με μαλακό καραμελένιο δέρμα, χωρίς ταουάζ και piercing, με μακριά καστανά μαλλιά, εντυπωσιακές αναλογίες κι ένα υπέροχο χαμόγελο".
Ο Βένκατες εξηγεί πως οι πόρνες έχουν καταφύγει στο Facebook, διότι τους εξασφαλίζει πρόσθετες απολαβές.
"Μέσω αυτού μπορούν να ελέγχουν την εικόνα τους, να καθορίζουν τις τιμές τους και να παρακάμπτουν τον νταβατζή και την τσατσά που κρατούσαν μέρος των εσόδων τους", επισημαίνει ο κοινωνιολόγος.
Με βάση έρευνα που έκανε ο Βένκατες το 2008, το 25% των "τακτικών πελατών" ικανοποιήθηκαν από γυναίκες που προωθούνταν μέσω του Facebook.
Βέβαια δεν είναι όλες οι ιερόδουλες σύμφωνες μ' αυτή την πρακτική. Μια 32χρονη συνοδός, που θέλησε να μείνει ανώνυμη, δήλωσε στη "Daily News": "Το Facebook είναι ένας τόπος όπου οι έφηβοι κάνουν φίλους, παίζουν παιχνίδια, γνωρίζουν καινούργιο κόσμο. Δεν είναι για να ψάχνει τρόπο ο κάθε χαμένος (σ.σ. επιεικής μετάφραση) να ικανοποιήσει τις ορμές του".
Read more »

«Ξήλωσαν» το ΑΤΜ τράπεζας και τους έπεσε στον δρόμο!

Με άδεια χέρια έφυγαν επίδοξοι ληστές στο Βενεράτο, όταν το πρωί επιχείρησαν με μέθοδο που είχε καιρό να κάνει την... εμφάνισή της, να «ξηλώσουν» ΑΤΜ της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Βενεράτο.
Οι δράστες, πιθανότατα τρεις στον αριθμό, με φορτηγάκι έδεσαν το ΑΤΜ και, αναπτύσσοντας ταχύτητα, επιχείρησαν να το αποκολλήσουν, προκειμένου να το αρπάξουν.
Η προσπάθειά τους, όμως, αποδείχθηκε άκαρπη, καθώς η αλυσίδα έσπασε, το ΑΤΜ έπεσε στον δρόμο και η τζαμαρία της πρόσοψης της Τράπεζας έγινε θρύψαλα.
Οι ληστές τράπηκαν σε φυγή, ενώ ήδη οι Αρχές, εξετάζοντας το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, αναζητούν την ταυτότητά τους.
Read more »

Σεξ, καφές και μποτιλιάρισμα φέρνουν το... έμφραγμα!

“Το έπαθε την ώρα του σεξ” ή “έφαγε μέχρι σκασμού πριν το έμφραγμα” είναι εκφράσεις που συνήθως ακούμε για κάποιον που έπαθε έμφραγμα. Και οι επιστήμονες τις ανέλυσαν!
Οι ευρωπαίοι λοιπόν επιστήμονες έδωσαν βάση σε αυτές τις εκφράσεις αλλά και σε άλλες πολλές που συνήθως ακούμε ως δικαιολογία για κάποιον που έπαθε έμφραγμα.
Πρώτο στη λίστα των επικίνδυνων καθημερινών συνηθειών φαίνεται πως είναι το να πηγαίνει το πρωί στην δουλειά με το ποδήλατο. Και αυτό, διότι σύμφωνα με την μελέτη εμπεριέχει δύο από τους κυριότερους εκλυτικούς παράγοντες για έμφραγμα: την παρατεταμένη έκθεση στην ρύπανση αλλά και την σωματική καταπόνηση.
Η νέα μελέτη, που ανέλυσε 36 προγενέστερες, είναι η πρώτη που ασχολείται με το τι ενεργοποιεί τελικά το έμφραγμα, αντί να ασχολείται με τις υποκείμενες αιτίες του. 
Όπως αναφέρει η κορυφαία ιατρική επιθεώρηση «The Lancet», ευρωπαίοι επιστήμονες υπολόγισαν τι ποσοστό των εμφραγμάτων προκαλείται από κάθε είδους καθημερινές συνήθειές μας, όταν βεβαίως συνυπάρχει και το απαιτούμενο παθολογικό υπόβαθρο. 
Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, η έκθεση στους ρύπους του μποτιλιαρίσματος προκαλεί το 7,4% των εμφραγμάτων, η σωματική καταπόνηση το 6,2%, ο καφές το 5%, το αλκοόλ άλλο ένα 5%, η κατανάλωση ενός γεύματος με πάρα πολλές θερμίδες το 2,7%, το σεξ το 2,2% και το κάπνισμα μαριχουάνας κάτι λιγότερο από 1%. 
Η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Τα αρνητικά συναισθήματα προκαλούν το 3,9% των εμφραγμάτων, ο θυμός το 3,1%, τα θετικά συναισθήματα το 2,4% και η κοκαϊνη το 0,9%.
Άλλο οι παράγοντες κινδύνου 
Πως γίνεται όμως τα ναρκωτικά να ευθύνονται για λιγότερα εμφράγματα απ’ ό,τι η ρύπανση ή το σεξ; Η απάντηση είναι απλή, σύμφωνα με τους ερευνητές: κάνει χρήση μικρό ποσοστό του πληθυσμού, οπότε σε απόλυτους αριθμούς τα εμφράγματα που ενεργοποιούνται εξαιτίας τους είναι λίγα.
«Οι μικροί κίνδυνοι μπορούν να είναι ιδιαίτερα καταστροφικοί όταν αφορούν ολόκληρο τον πληθυσμό», λέει ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τιμ Νάουροτ, επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας στο Κέντρο Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Hasselt, στο Βέλγιο. «Και το αντίθετο μπορεί να ισχύει για τις μεγάλες απειλές».
Όντως, η ίδια μελέτη έδειξε πως η χρήση κοκαϊνης είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας κινδύνου για έμφραγμα: σε ατομικό επίπεδο, όποιος κάνει χρήση 23πλασιάζει τον κίνδυνο που διατρέχει να πάθει έμφραγμα, γράφουν οι ερευνητές. 
Η ρύπανση αυξάνει τον ατομικό κίνδυνο κατά μόλις 5%, αλλά επειδή είναι εκατομμύρια όσοι εκτίθενται στους ρύπους των οχημάτων και των εργοστασίων, τελικά είναι ο εκλυτικός παράγοντας για το 7,4% όλων των εμφραγμάτων.
Αντίστοιχα, ο καφές αυξάνει τον ατομικό κίνδυνο κατά 1,5 φορά και το αλκοόλ τον τριπλασιάζει, αλλά και πάλι επειδή είναι εκατομμύρια όσοι πίνουν το ένα ή το άλλο, καταλήγουν να είναι οι εκλυτικοί παράγοντες για πάρα πολλά εμφράγματα.
Όπως διευκρινίζουν οι ειδικοί, η νέα μελέτη δεν αναιρεί τα όσα είναι έως σήμερα γνωστά για το έμφραγμα – ότι δηλαδή οι βάσεις για την ανάπτυξή του τίθενται σταδιακά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, καθώς αναλόγως με τις συνήθειες και την ηλικία μας φθείρονται προοδευτικά οι στεφανιαίες αρτηρίες της καρδιάς μας.
Αυτό που κάνει, είναι να αποδεικνύει πόσο σημαντικοί μπορεί να αποδειχθούν οι μικροί κίνδυνοι όταν αφορούν ολόκληρο τον πληθυσμό.
«Από την μια έχουμε πανίσχυρους εκλυτικούς παράγοντες, όπως η κοκαϊνη, που όμως προκαλούν σχετικά μικρό αριθμό εμφραγμάτων επειδή είναι σπάνιοι, και από την άλλη έχουμε ευρύτατα διαδεδομένους, αλλά ήπιας σοβαρότητας, παράγοντες που πλήττουν πάρα πολλούς», είπε ο δρ Αντρέα Μπακαρέλι, αναπληρωτής καθηγητής Περιβαλλοντικής Επιγενετικής στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.
«Ξέρουμε πολλά για τους παράγοντες κινδύνου για έμφραγμα (λ.χ. για το κάπνισμα, την χοληστερίνη, την παχυσαρκία), αλλά όχι γιατί συμβαίνει τη δεδομένη μέρα και στιγμή», πρόσθεσε από την πλευρά του ο δρ Τιμ Κίκο, καρδιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. «Και αυτό το κενό καλύπτει η νέα μελέτη». 
Σε κάθε περίπτωση, όμως, «για να αποφύγει κανείς το έμφραγμα, πρέπει να αποφεύγει ό,τι βλάπτει την καρδιά, όπως το τσιγάρο και τα πολλά λίπη, και όχι να αφεθεί να πάθει τις βλάβες και μετά να αποφεύγει τους εκλυτικούς παράγοντες, όπως η ποδηλασία ή το σεξ», ξεκαθάρισε.
Read more »

Σέξι αποκριάτικες στολές!



Ήρθαν οι απόκριες και κάποιες αποφάσισαν να τραβήξουν όλα τα βλέμματα πάνω τους! Απολαύστε μερικές από τις πιο σέξι αποκριάτικες στολές, ή αν είστε γυναίκα, πάρτε ιδέες!

Read more »

Έκανε το σπίτι διαφήμιση της δουλειάς του!


Αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων του Swansea της Ουαλλίας προκάλεσε η αναπαλαίωση ενός σπιτιού από τον νέο ιδιοκτήτη
Το σπίτι ήταν σε κακή κατάσταση και η αναπαλαίωση προκάλεσε ικανοποίηση στη γειτονιά. Ωστόσο ο νέος ιδιοκτήτης αφού το έφτιαξε το έβαψε με έντονο ροζ χρώμα και ζωγράφισε στους εξωτερικούς τοίχους το logo της εταιρείας του, καθώς και την ηλεκτρονική της διεύθυνση.
To θέμα έφτασε μέχρι το δημοτικό συμβούλιο, που αποφάνθηκε ότι η διαφήμιση, πρέπει να ... φύγει. Του άφησαν μόνο το έντονο χρώμα, παρόλο που ξεχωρίζει από μίλια μακριά μέσα στο γενικό άσπρο και γκρι που αποτελεί χαρακτηριστικό της γειτονιάς.
Εκπρόσωπος των κατοίκων η κ. Μαν αναφέρει ότι έκαναν την καταγγελία γιατί φοβήθηκαν ότι θα θέσει “προηγούμενο” και ότι σιγά σιγά θα δουν κι άλλα σπίτια να γίνονται διαφημίσεις εταιρειών. 
Read more »

Ποτήρια φτιαγμένα από γυαλί ασφαλείας!


Πόσες φορές έχετε αποφύγει σ' ένα μπαρ να "καρφωθείτε" στην κοπέλα του διπλανού σας, μπροστά στο φόβο του ψηλόλιγνου ποτηριού όπου πίνει τη βότκα του και θα μπορούσε να μετατραπεί σε θανατηφόρο αιχμηρό αντικείμενο; Πόσες νύχτες έχετε μείνει στο σπίτι με τον παθολογικά κυκλοθυμικό φίλο σας, πίνοντας ουίσκι σε πλαστικά ποτήρια, γιατί με τα γυάλινα μετατρέπεται σε δημόσιο κίνδυνο;
Μην ανησυχείτε, τα προβλήματα σας λύθηκαν! Τουλάχιστον αρχίζουν να λύνονται αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από δω, στην Αυστραλία.
Στο Περθ, στις δυτικές ακτές της χώρας, αρχίζει να εφαρμόζεται στις παμπ και στα μπαρ ένα ενδιαφέρον εγχείρημα.
Τα κλασικά γυάλινα ποτήρια αρχίζουν να αντικαθιστούνται από ποτήρια κατασκευασμένα από γυαλί ασφαλείας.
Το συγκεκριμένο είδος γυαλιού, το οποίο σε όψη, αίσθηση και βάρος είναι πανομοιότυπο με το κοινό γυαλί, θρυμματίζεται έπειτα από μια ισχυρή πρόσκρουση και δεν σπάει σε αιχμηρά και δυνάμει επικίνδυνα θραύσματα.
Η Εταιρία Αυστραλιανών Ξενοδοχείων τονίζει πως το μέτρο της αντικατάστασης των παλιών ποτηριών δεν είναι υποχρεωτικό, συνιστά ωστόσο στα μέλη της να πάρουν μέρους στη διαδικασία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σ' ένα χρόνο. Μάλιστα ήδη κάποιοι πολίτες έχουν ταχθέι υπέρ του μέτρου.
Η αλήθεια είναι πως η Δυτική Αυστραλία έχει πλούσιο ιστορικό επιθέσεων με ποτήρια μέσα σε μπαρ ή κλαμπ, με μία απ' αυτές μάλιστα παραλίγο να στερήσει τη ζωή από έναν άντρα ο οποίος είχε καρφωθεί από γυαλί στο σβέρκο.
Ο Αυστραλός Υπουργός, Τέρυ Γουόλντρον, που έχει μπει μπροστά για την προώθηση του γυαλιού ασφαλείας, δήλωσε πως θα επιμείνει πως δεν πρέπει να νομοθετηθεί η απαγόρευση των γυάλινων ποτηριών και η αντικατάσταση τους με πλαστικά.
"Ο κόσμος έχει δικαίωμα να παραγγέλνει το ποτό του σε γυάλινο ποτήρι και δεν θα αφήσω μία μειοψηφία να χαλάσει την ξεχωριστή και κομψή φιλοξενία που παρέχει το κράτος μας".
"Χρησιμοποιώντας γυαλί ασφαλείας, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εγγυώνται πως θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να αποτρέψουν αυτούς που θέλουν να εκδηλώσουν αντικοινωνική συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας τα ποτήρια σαν όπλα", ανέφερε ο Γουόλντρον.
Σημειωτέον πως το μέτρο έχει τη στήριξη και των ξενοδόχων αλλά και της ιατρικής κοινότητας της περιοχής.
Πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον θα τύχει ευρείας εφαρμογής, οπότε όσοι από σας επιθυμείτε να πάτε σ' ένα μπαρ και να... ξεδώσετε, το Περθ σε κανένα χρόνο θα ενδείκνυται!
Read more »

Η Τζέσικα Άλμπα έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί...!

Τι καυτό κορίτσι κι αυτό... δεν συμφωνείτε; Μην νομίζετε όμως ότι είναι αγνώμων για αυτή την αναγνώριση που τις προσφέρουμε... φροντίζει δεόντως να μας ανταποδίδει και με το παραπάνω αυτήν την εκτίμηση που τρέφουμε προς το πρόσωπό της αλλά και το κορμί της...! Έχει κάνει πάρα πολλές σέξι φωτογραφήσεις προς τέρψιν του ανδρικού φύλου και δεν μας χάλασε το χατίρι ούτε αυτήν τη φορά...! Πόζαρε με πολύ λάγνα διάθεση μπροστά στον φωτογραφικό φακό για χάρη του βρετανικού ανδρικού περιοδικού GQ και μας αποκαλύπτει πολλές και "ενδιαφέρουσες" πτυχές του "εσωτερικού της κόσμου"...! Η αισθησιακότατη φωτογράφηση της 29χρονης αμερικανίδας κουκλάρας έρχεται αμέσως τώρα στις οθόνες σας με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού στο βίντεο που ακολουθεί... Η Τζέσικα σας υπόσχεται ότι θα τα δείξει όλα...!     
Read more »

Μήνυση για το στριπτίζ...κάνει ληστής στην αστυνομία!

Μήνυση θα καταθέσει στην αστυνομία ένας ένοπλος ληστής τραπεζών για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του.
Ο λόγος για τον 38χρονο Φίλιπ Νίερε ο οποίος συνελήφθη αφότου απείλησε να σκοτώσει πέντε εργαζόμενους της τράπεζας Noris Bank στην πόλη Aachen, στη δυτική Γερμανία, αν δεν του έδιναν 200.000 λίρες.
Ωστόσο η αστυνομία έφθασε έγκαιρα καθώς ένας ταμίας πάτησε τον συναγερμό χωρίς να το αντιληφθεί ο δράστης. Οι αρχές τον έπεισαν ότι αν παραδιδόταν θα του φέρονταν καλά.
Τελικά παραδόθηκε μετά από μία ώρα, αλλά στη διάρκεια της σύλληψής του είχε το παντελόνι στους αστραγάλους και την μπλούζα στο κεφάλι του.
Ο δικηγόρος του δήλωσε "Χειροπέδες είναι κατανοητό να του περάσουν. Αλλά αυτό που η αστυνομία πρέπει να εξηγήσει είναι  τον λόγο που βγήκε με κατεβασμένο το τζιν από την τράπεζα. Είναι σαφώς μια παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του."
Read more »

Η Αστυνομία του "Facebook"


Πληθαίνουν τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης και εκβιασμού στο Facebook, με την Βρετανική κυβέρνηση να ετοιμάζεται να πάρει μέτρα.
Προκειμένου να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα είδος αστυνομίας που να είναι αρμόδια για ζητήματα Facebook.
Έτσι λοιπόν αξιωματούχοι των βρετανικών αρχών θα στείλουν μηνύματα σε  ορισμένους χρήστες του "Facebook" ρωτώντας τους αν εγκρίνουν ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Επίσης, όπως τονίζουν άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για αυτό το πειραματικό μέχρι στιγμής πρόγραμμα, αν προχωρήσει και υλοποιηθεί θα είναι ένα εξαιρετικό μέτρο για την ασφάλεια όχι μόνο των παιδιών που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο ιστότοπο αλλά και όλων των χρηστών.
Tέλος, ο υπεύθυνος του συστήματος, Dave Thomas ανέφερε πως το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά σε σχολεία και πανεπιστήμια της Αγγλίας και αν όλα κυλήσουν ομαλά, τότε θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα
Read more »

Η μεγάλη απώλεια του Μουαμάρ Καντάφι...ηεκρηκτική ξανθιά νοσηλεύτρια!



Μπορεί να χάνει την εξουσία σιγά σιγά, όμως ο Μουαμάρ Καντάφι χάνει και ένα άλλο πολυτιμό αγαθό: την εκρηκτική ξανθιά νοσηλεύτρια Γκαλίνα Κολοτνίτσκα που φρόντιζε για την υγεία του...
Η ουκρανή νοσηλεύτρια ετοιμάζει τις βαλίτσες της και πηγαίνει πίσω στην πατρίδα της, σύμφωνα με έγγραφα της WikiLeaks, λόγω των αναταραχών που επικρούν στη Λιβύη.
Την αποχώρηση της από την ομάδα των νοσηλευτριών που κουράρουν τον Καντάφι επιβεβαίωσε η κόρη της μιλώντας στην εφημερίδα Segodnya.
"Η μαμά με πήρε τηλέφωνο χθες. Μου είπε ότι είναι στην Τρίπολη. Υπάρχουν πυροβολισμοί, συγκρούσεις, όλα όσα δείχνει η τηλεόραση. Μιλούσε ήρεμα και μου είπε ότι θα επιστρέψει σύντομα", είπε η κόρη της Τατιάνα.
Επεσήμανε ότι η μητέρα της πήγε στη Λιβύη πριν 9 χρόνια και επιβεβαίωσε ότι "υπάρχουν και άλλες ουκρανές νοσηλεύτριες" με τον Καντάφι. "Μοιάζει να μην εμπιστεύεται του Λίβυους", επεσήμανε η Τατιάνα.
Η Γκαλίνα ήταν η αγαπημένη νοσοκόμα του Μουαμάρ Καντάφι και την έπαιρνε σε κάθε του ταξίδι μαζί του.
Μάλιστα, στο έγγραφο της WikiLeaks περιγράφεται ως «χυμώδης ξανθιά».
Read more »

Φωτογραφίες διασήμων που δεν έχουν δημοσιευτεί!

Oι παρακάτω φωτογραφίες ανήκουν σε... πραγματικούς celebrities!Το σπάνιο αυτό υλικό έχει δημοσιευτεί σε ξένο site που συλλέγει παλιές φωτογραφίες διασήμων και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης...

Merilyn Monroe

Μαζί με την μητέρα της


Η Μerilyn to 1946



Η υπέροχη Brigitte Bardot





Η Madonna στο Detroit το 1976



Οι Beatles το 1957. Ο George Harrison είναι 14,  ο John Lennon16 και ο Paul McCartney 15.




Ο Εlvis Presley




Ο Clint Eastwood με την πρώτη του σύζυγο Maggie, το1965




Το πρώην ζευγάρι Johnny Depp και Kate Moss, μαζί με τον Iggy Pop

Read more »

Διπλωματικό επεισόδιο... για μια τσίχλα!

Μασούσε τσίχλα ο Δήμαρχος της Άγκυρας Μελίχ Γκιοκτσέλ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος παρεξηγήθηκε!
Ο Γκιοκτσελ υποδέχθηκε το γάλλο πρόεδρο με την τσίχλα στο στόμα πράγμα που εξόργισε τον Σαρκοζί, ο οποίος απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία κατηγορώντας τον δήμαρχο για έλλειψη σεβασμού.
Ο Δήμαρχος απάντησε ευθαρσώς πως σιγά το πράγμα, αφού και ο Σαρκοζί όταν κατέβαινε από το αεροπλάνο, όταν προσγειώθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα.
"Ο Σαρκοζί κατέβαινε τη σκάλα του αεροσκάφους μασώντας μία τεράστια τσίχλα. Σταμάτησε για μία στιγμή, κοίταξε γύρω του και συνέχισε να μασάει. Προσωπικά οργίστηκα", δήλωσε ο Γκιοκτσέλ στο πρακτορείο Ανατολή.
"Επέδειξε την ίδια έλλειψη σεβασμού που είχε επιδείξει και παλαιότερα στη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου μας Αμπντουλάχ Γκιουλ στη Γαλλία", πρόσθεσε ο δήμαρχος χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
"Την ώρα που τον αποχαιρετούσαμε δεν έβγαλα την τσίχλα από το στόμα μου. Επρεπε κάποιος να αντιδράσει και πιστεύω ότι απάντησα με διπλωματία", επεσήμανε ο Γκιοκτσέλ.
Read more »

Θεόδωρος Πάγκαλος (1878 – 19520

Στρατιωτικός και πολιτικός από τη Σαλαμίνα. Γεννήθηκε το 1878 από πατέρα γιατρό και πολιτευόμενο, αρβανίτικης καταγωγής. Αφού περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του, κατατάχθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1900, πρώτος στην τάξη του, ως ανθυπολοχαγός πεζικού. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία και συγκεκριμένα στην Ακαδημία Πολέμου του Παρισιού. Έφρασε μέχρι το βαθμό του αντιστρατήγου (1924) και αποστρατεύτηκε οριστικά το 1926.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έλαβε μέρος στο Κίνημα του 1909 ως ένα από τα πιο ενεργά μέλη του Στρατιωτικού Συνδέσμου και στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-13. Το 1916 υποστήριξε τον Ελευθέριο Βενιζέλο στη διαμάχη του με τον βασιλιά Κωνσταντίνο και ανταμείφθηκε με σημαντική θέση στο Υπουργείο Πολέμου. Μετέσχε στη Μικρασιατική Εκστρατεία ως Επιτελάρχης, αλλά το 1920 αποστρατεύτηκε με το βαθμό του υποστρατήγου, όταν οι «κωνσταντινικοί» ήλθαν στην εξουσία.

Το 1922 υποστήριξε την Επανάσταση Πλαστήρα, που κατήργησε τη Μοναρχία και ανακήρυξε τη Β' Ελληνική Δημοκρατία. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επικράτησή της, αν και απόστρατος, καθώς ηγήθηκε των δυνάμεων που κατέλαβαν την Αθήνα. Επανελθών εις την ενεργό υπηρεσία, ανέλαβε διοικητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στη συνέχεια την προεδρία της ανακριτικής επιτροπής για τους υπευθύνους της Μικρασιατικής Καταστροφής, που οδήγησε στη «Δίκη των 6».

Το Νοέμβριο του 1922 ανέλαβε για ένα μήνα το Υπουργείο Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Γονατά και στη συνέχεια τοποθετήθηκε διοικητής της νεοσύστατης Στρατιάς του Έβρου. Εργάσθηκε υπεράνθρωπα, και συντόμου χρονικού διαστήματος κατόρθωσε να τη μετατρέψει σε μια αξιόμαχη μονάδα, ενόψει της επικείμενης Συνθήκης της Λωζάνης, που θα καθόριζε, μεταξύ άλλων, και την έκταση του ελληνικού κράτους.

Ο Πάγκαλος αντιτάχθηκε στη Συνθήκη της Λωζάνης, καθώς επιθυμούσε να επιτεθεί στην Τουρκία και να φθάσει ως την Κωνσταντινούπολη. Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, αλλά η σθεναρή στάση του τον έκανε δημοφιλή σε μεγάλο τμήμα του στρατού. Επανήλθε στο στράτευμα για την καταστολή του αντιβενιζελικού κινήματος των Λεοναρδόπουλου - Γαργαλίδη (22 Οκτωβρίου 1923).

Σε μια περίοδο έντονης κυβερνητικής αστάθειας, ο Πάγκαλος αποφάσισε να βάλει τη δική του σφραγίδα στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Στις εκλογές της 16ης Δεκεμβρίου 1923 εξελέγη βουλευτής Θεσσαλονίκης με το Δημοκρατικό Κόμμα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, το οποίο ανέλαβε την εξουσία στις 12 Μαρτίου 1924. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος έγινε Υπουργός Εννόμου Τάξεως και μετά δύο μήνες ανέλαβε το Υπουργείο Στρατιωτικών. Παραιτήθηκε στις 26 Ιουλίου, όταν την πρωθυπουργία ανέλαβε ο Θεμιστοκλής Σοφούλης, τον οποίο διαδέχθηκε ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος στις 27 Οκτωβρίου 1924.

Στις 25 Ιουνίου 1925 ο Θεόδωρος Πάγκαλος ηγήθηκε στρατιωτικού πραξικοπήματος και ανέτρεψε την κυβέρνηση Μιχαλακόπουλου, με το επιχείρημα ότι η χώρα πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας. Από την πρώτη στιγμή, δεν έκρυψε τις προθέσεις του: «Είμεθα κατάστασις. Δι' ημάς δεν υπάρχει Βενιζελισμός και Κωνσταντινισμός, διότι δεν υπάρχουν πλέον τα εκπροσωπούντα τα δύο ταύτα κόμματα, πρόσωπα. Ο μεν Βενιζέλος απέθανε πολιτικώς, ο δε Κωνσταντίνος φυσιολογικώς».

Κατόρθωσε να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και σχημάτισε επιτροπή για τον καταρτισμό νέου Συντάγματος. Το νέο Σύνταγμα ψηφίσθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου 1925, αλλά δημοσιεύτηκε ουσιωδώς τροποποιημένο από τον ίδιο στις 29 Σεπτεμβρίου 1925. Την ίδια ημέρα διέλυσε τη Βουλή, επειδή «είχε εκπέσει στη συνείδηση του έθνους», όπως δήλωσε.

Σχεδόν αμέσως άρχισαν οι διώξεις όσων αμφισβητούσαν την εξουσία του. Το νεοσύστατο, τότε, ΚΚΕ μπήκε από τους πρώτους στο στόχαστρο, όπως και το παλιό του αφεντικό, ο στρατηγός Πλαστήρας. Ο Τύπος τέθηκε υπό αυστηρό καθεστώς λογοκρισίας και δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ψηφίστηκε μια σειρά από καταπιεστικούς νόμους, με χαρακτηριστικότερη τη διάταξη που προέβλεπε ότι το μήκος της φούστας των γυναικών δεν επιτρεπόταν να ξεπερνά τους 30 πόντους από το έδαφος. Ο στρατηγός μπορεί να ήταν ένας άριστα καταρτισμένος αξιωματικός και ικανότατος επιτελής, αλλά υπήρξε ακραίος και οξύς στις ενέργειές του, παρασυρόμενος από την έντονη ιδιοσυγκρασία του.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος προκήρυξε εκλογές για τις 7 Μαρτίου 1926, οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ, γιατί εν τω μεταξύ είχε κηρύξει απροκάλυπτα δικτατορία (4 Ιανουαρίου 1926). Στις 19 Μαρτίου ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης υπέβαλε την παραίτησή του από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο Πάγκαλος προκήρυξε αμέσως προεδρική εκλογή και εκτέθηκε ο ίδιος ως υποψήφιος, με αντίπαλο τον καθηγητή της Νομικής Κωνσταντίνο Δεμερτζή, της συνασπισμένης αντιπολίτευσης. Όταν ο Δεμερτζής αποσύρθηκε από την εκλογή, καθώς τα κόμματα που τον υποστήριζαν διέρρηξαν το συνασπισμό τους, ο Πάγκαλος παρέμεινε μοναδικός υποψήφιος κι εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 5 Απριλίου 1926, διατηρήσας παράλληλα και την Πρωθυπουργία. Στις 19 Ιουνίου, για να δώσει επίφαση νομιμότητας στο καθεστώς του, έχρισε πρωθυπουργό τον Αθανάσιο Ευταξία.

Ο Πάγκαλος έδειξε αξιοσημείωτη πολιτική και διπλωματική ανεπάρκεια κατά τη διάρκεια της εξουσίας του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο βραχύβιος Ελληνουβουλγαρικός Πόλεμος (18 - 22 Οκτωβρίου 1925), «Το Επεισόδιο του Πετριτσίου», όπως έμεινε στην ιστορία, που στοίχισε στη χώρα μας μια καταδίκη από την Κοινωνία των Εθνών και την καταβολή χρηματικής αποζημίωση στη Βουλγαρία.

Η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο με την ουσιαστική κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και την κακή κατάσταση της οικονομίας. Τα σφάλματα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, η εσωτερική κακοδιοίκηση και οι ποικίλες ατασθαλίες από το περιβάλλον του δικτάτορα, όπως και η στροφή του στον αντιβενιζελικό κόσμο, σφράγισαν την τύχη του καθεστώτος. Στις 24 Αυγούστου 1926 ο Πάγκαλος ανετράπη, όχι από τους βενιζελικούς, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά πρωτίστως από τους πραιτοριανούς του καθεστώτος του. Το αντιπραξικόπημα, υπό την ηγεσία του Κονδύλη, τον βρήκε να παραθερίζει ξένοιαστο στις Σπέτσες.

Ο Πάγκαλος έμεινε στη φυλακή Ιτζεδίν της Κρήτης για δύο χρόνια κι αφέθηκε ελεύθερος στις 10 Ιουλίου 1928, με την αμνηστία που χορήγησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν ανέλαβε και πάλι την πρωθυπουργία. Από το 1928 ιδιώτευσε και δεν έπαιξε έκτοτε κανένα ρόλο στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, παρά μόνο το 1950, όταν κατήλθε υποψήφιος βουλευτής, αλλά δεν εξελέγη. Πέθανε στην Κηφισιά στις 27 Φεβρουαρίου 1952.

Επί της διακυβέρνησής του δημιουργήθηκε η Αεροπορική Άμυνα, ένα ταμείο για τη συγκρότηση της Πολεμικής Αεροπορίας, η Σιβιτανίδειος Σχολή, το Ελληνικό Μελόδραμα (πρόδρομος της Λυρικής Σκηνής). Θεμελιώθηκε το Μέγαρο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού επί της οδού Πανεπιστημίου (εμπορικό κέντρο σήμερα), ενώ ιδρύθηκε και λειτούργησε η Ακαδημία Αθηνών, με πρωτοβουλία του επί της Παιδείας Υπουργού του, Δημητρίου Αιγινήτη.

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος απέκτησε δύο τέκνα. Τον υποναύαρχο Θησέα Πάγκαλο και τον αξιωματικό της Αεροπορίας Γεώργιο Πάγκαλο. Γιος του Γεωργίου και εγγονός του δικτάτορα είναι ο δικηγόρος - οικονομολόγος Θεόδωρος Πάγκαλος (1938), ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών.
Read more »

Η Daria Konovalova στο Maxim Ρωσιας!

Η φωτογράφηση της Daria Konovalova στο Ρωσικό Maxim για το τεύχος μαρτίου 2011...

Read more »

Η καυτή Gemma Merna στο Loaded μας αφήνει… άφωνους!

Απολαύστε την καυτή Gemma Merna στην φωτογράφηση που έκανε για το Loaded και ετοιμαστείτε να μείνετε… άφωνοι!
Read more »
 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket