Έβρεξε... χρυσάφι από το διάστημα!

Οι μετεωρίτες δεν μετέφεραν στη Γη μόνο τα συστατικά υλικά της ζωής, αλλά όπως πιστεύουν οι επιστήμονες,και  άλλα υλικά, ιδίως μέταλλα όπως ο χρυσός και η πλατίνα.
Η γέννηση της Γης τοποθετείται πριν από περίπου 4,5 δις έτη και η διαδικασία μορφοποίησης και στερεοποίηση της εκτιμάται ότι διήρκεσε περίπου 500 εκατομμύρια έτη.
Σύμφωνα με την θεωρία αυτή αμέσως μετά την στερεοποίηση της η Γη βομβαρδίστηκε από μετεωρίτες που έπεφταν μαζικά στον πλανήτη και περιείχαν ανάμεσα στα άλλα και πολύτιμα μέταλλα τα οποία δημιουργήθηκαν κατά την διαδικασία σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές ανέλυσαν δείγματα από πετρώματα στην Γροιλανδίας τα οποία υπολογίζεται ότι αναδύθηκαν στην επιφάνεια της Γης πριν από 3,8 δις έτη.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, στη Γη, αμέσως μόλις στερεοποιήθηκε έπεσαν μετεωρίτες και μαζί τους πολύτιμα μέταλλα. Μάλιστα στον πυρήνα της Γης υπάρχουν τεράστια αποθέματα πολύτιμων μετάλλων. Εκτιμούν μάλιστα ότι τα αποθέματα αυτά είναι τόσο μεγάλα που αν ποτέ αναδύονταν θα μπορούσαν να καλύψουν όλη την επιφάνεια της Γης με ένα στρώμα πάχους τεσσάρων μέτρων!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket