Αθώοι Κεντέρης, Θάνου για το τροχαίο - Ένοχος για ουσίες ο Τζέκος!

"Οι Ολυμπιονίκες μας μπορούν να κυκλοφορούν με ψηλά το κεφάλι" δήλωσε στο Νewsit o έγκριτος νομικός και συνήγορος  του Κεντέρη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Με ομόφωνη απόφαση του το Τριμελές Εφετείο έκρινε αθώους του Ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου,  τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο αλλά και τους γιατρούς του ΚΑΤ για το τροχαίο ατύχημα παραμονές των αγώνων της Αθήνας το 2004.
Το δικαστήριο ωστόσο,  έκρινε ένοχο τον Χρήστο Τζέκο για κατοχή παράνομων ουσιών και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή
Σε πρώτο βαθμό πάντως όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι, όμως στο Εφετείο μετά από εισήγηση του εισαγγελέα τα πράγματα άλλαξαν.
Όπως δήλωσε o έγκριτος νομικός και συνήγορος υπεράσπισης του Κώστα Κεντέρη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος
"είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος διότι οι έμπειροι και επιστημονικά επαρκείς δικαστές του Εφετείου Αθηνών με την απόφασή τους γκρέμισαν τον μύθο που έλεγε ότι οι ολυμπιονίκες είχαν συμφέρον να σκηνοθετήσουν ένα τροχαίο ατύχημα. Πλέον αποδείχτηκε ότι κανένα τέτοιο συμφέρον δεν είχαν να σκηνοθετήσουν ένα τροχαίο ατύχημα και μάλιστα ο αρμόδιος ιατροδικαστής και οι εξετασθέντες καθηγητές πανεπιστημίου της Ιατρικής, τεκμηριώσαν ότι τα τραύματα που έφερε στην αυχενική μοίρα, στο σώμα του ο Κεντέρης, ήταν συμβατά με τροχαίο ατύχημα. Πλέον οι ολυμπιονίκες μπορούν να κινούνται με ψηλά το κεφάλι και όλοι οι Έλληνες, όπου και να βρισκόμαστε θα πρέπει να είμασε περήφανοι για τα μετάλια των Ελλήνων διότι είνα πεντακάθαρα και με δικαστική βούλα πλέον".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket