Έκαναν «μαϊμού» δωρεές σε εκκλησίες!

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως η Β' ΔΟΥ Πατρών έχει στα χέρια της ονόματα εκατοντάδων πατρινών φορολογούμενων οι οποίοι εισέπρατταν χιλιάδες ευρώ ως επιστροφή φόρου από δωρεές σε εκκλησίες, τις οποίες όμως δεν είχαν κάνει ποτέ! Τις πλαστές αποδείξεις των δωρεών είχε κατασκευάσει ο "εγκέφαλος" του κυκλώματος.
Ετσι η Εφορία κάλεσε τους πατρινούς να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις για να πληρώσουν ποσό φόρου που οφείλουν, αφού από την έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε πως οι δωρεές στις οποίες προέβησαν... δεν έγιναν ποτέ!
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Β' ΔΟΥ η έρευνα ξεκίνησε όταν παρατηρήθηκαν πως κάποιοι κατέθεταν αποδείξεις με μεγάλα ποσά για δωρεές στην εκκλησία, πράγμα ασυνήθιστο στις μέρες μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι φορολογούμενος είχε καταθέσει απόδειξη για δωρεά σε Μοναστήρι ύψους 40.000 ευρώ!
Μόνο στην Β΄ ΔΟΥ Πατρών εντοπίστηκαν 300 περιπτώσεις για τα οικονομικά έτη 2008, 2009, και 2010. Οι φορολογούμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση δήλωναν εισόδημα από 70.000 έως και 200.000 ευρώ! Είναι γνωστοί επιχειρηματίες, έμποροι αλλά και εισοδηματίες.
Το κύκλωμα είχε πλαστογραφήσει ακόμη και τα παραστατικά αποδείξεων είσπραξης. Εγκέφαλος των πλαστογραφήσεων, φέρεται άτομο στα ίχνη του οποίου βρίσκεται η εφορία στο νομό Ηλείας.
Ο  πλαστογράφος εισέπραττε το 10% του ποσού που αναγράφετο στην απόδειξη. Αν τώρα οι φορολογούμενοι δεν προσέλθουν στην εφορία για να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί, τότε αυτός θα υπολογίζεται με την γνωστή προσαύξηση κατά μήνα, αφού ήδη τους έχει καταλογισθεί. Και βέβαια την σκυτάλη παίρνει η Ασφάλεια Πατρών για την εξάρθρωση του κυκλώματος. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket