Πέφτει η τεστοστερόνη στους άντρες μόλις γίνονται πατέρες

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό PNAS των Η.Π.Α., οι άνδρες με νεογέννητα μωρά παρουσιάζουν ιδιαίτερα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης.
Το γνωμικό ότι οι άντρες γίνονται άλλοι άνθρωποι αφού αποκτήσουν παιδί φαίνεται να επιβεβαιώνεται μέσα από την έρευνα που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο Northwestern του Illinois, για τις ανάγκες της οποίας εξετάστηκαν 624 άνδρες.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι σεξουαλικές ορμές του άντρα που οφείλονται στην συγκεκριμένη ορμόνη είναι κατά πολύ μειωμένες σε σχέση με το επίπεδό τους πριν γίνουν γονείς.
Η μείωση που παρατηρήθηκε (κατά μέσο όρο 26-34%) υπολογίζεται ότι αποτρέπει τις ασωτίες του νέου μπαμπά και τον βοηθά να συγκεντρωθεί καλύτερα στα πατρικά του καθήκοντα.
Η μεγαλύτερη μείωση της τεστοστερόνης καταγράφηκε σε όσους πατέρες είχαν την μεγαλύτερη εμπλοκή στην φροντίδα του μωρού τους, ενώ η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι ανύπαντροι άνδρες που αρχικά είχαν το υψηλότερο επίπεδο τεστοστερόνης, σημείωσαν μεγάλη πτώση στην ορμόνη.
Ακόμα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η πτώση της τεστοστερόνης μπορεί να λειτουργεί προστατευτικά έναντι ορισμένων χρόνιων ασθενειών, πράγμα που εν μέρει ίσως εξηγεί γιατί οι παντρεμένοι και οι πατέρες έχουν συχνά καλύτερη υγεία από τους συνομηλίκους τους που ζουν άγαμοι και χωρίς παιδιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket