Τσιτσιολίνα: Βουλευτική σύνταξη 39.000 ευρώ!

Η πρώην πορνοστάρ Ιλόνα Στάλερ, γνωστή με το όνομα «Τσιτσιολίνα», έγινε διάσημη ως η πρώτη γυναίκα που αποκάλυψε το στήθος της σε ζωντανή εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης και προκάλεσε σάλο, όταν προσφέρθηκε να κάνει σεξ με τον Οσάμα μπιν Λάντεν - με αντάλλαγμα εκείνος να εγκαταλείψει την τρομοκρατία.
Σήμερα όμως, έχει βρεθεί στο κέντρο μιας έντονης δημόσιας διαμάχης, εξαιτίας της βουλευτικής σύνταξης ύψους 39.000 ευρώ ετησίως που πρόκειται να αρχίσει να εισπράττει από τον Νοέμβριο, με τη συμπλήρωση των 60 της χρόνων.
Αυτό το ισόβιο επίδομα θα καταβληθεί στην ουγγρικής καταγωγής πορνοστάρ ως αποζημίωση για το γεγονός ότι θήτευσε ως βουλευτής της ιταλικής Βουλής για πέντε συναπτά έτη, από το 1987 έως το 1992. Από τη θέση της, ως εκπρόσωπος του Ριζοσπαστικού Κόμματος, πρότεινε μια σειρά νομοσχεδίων, τα περισσότερα από τα οποία σχετίζονταν με το σεξ και περιελάμβαναν -μεταξύ άλλων- την εισαγωγή της σεξουαλικής εκπαίδευσης στα σχολεία, τη θεσμοθέτηση των συζυγικών επισκέψεων στους φυλακισμένους, την απαγόρευση της ζωοτομίας, αλλά και τη δημιουργία πάρκων και ξενοδοχείων «για ζευγαράκια».
«Κέρδισα αυτά τα χρήματα και είμαι περήφανη για αυτό. Όλοι οι πολιτικοί που είναι πρώην μέλη του Κοινοβουλίου δικαιούνται αποζημίωση και πιστεύω ότι είναι δίκαιο να τη λάβω και εγώ» λέει η ίδια η Τσιτσιολίνα.
Πράγματι, ως πρώην βουλευτής με μία θητεία στο ενεργητικό της, η Στάλερ δικαιούται ό,τι ακριβώς ορίζει ο νόμος, όμως σε μια εποχή σκληρής λιτότητας, κατά την οποία οι πολιτικοί απαιτούν οδυνηρές θυσίες από τον ιταλικό λαό, οι - για πολλούς υπέρογκες - βουλευτικές αποζημιώσεις βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτών και του Τύπου.
Σύμφωνα με πρόσφατη εκτίμηση, το πλήθος των ιταλών πολιτικών κοστίζει στους φορολογούμενους σχεδόν 1,3 δισ. ευρώ ετησίως, καθώς με τέσσερα επίπεδα διακυβέρνησης - εθνικό, τοπικό, επαρχιακό και κοινοτικό - η χώρα διαθέτει έναν υπερβολικό αριθμό εκπροσώπων.
Αυτό, όμως, δεν τους αποτρέπει από το να παρέχουν στους εαυτούς τους μία πληθώρα προνομίων που διευκολύνουν σημαντικά τη ζωή τους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ιταλικού Κοινοβουλίου, ο ακαθάριστος μισθός ενός βουλευτή της Κάτω Βουλής ανέρχεται σε 140.000 ευρώ ετησίως, με ένα επιπλέον επίδομα παραστάσεως ύψους 42.000 ευρώ και κάλυψη βουλευτικών εξόδων ύψους έως και 63.000 ευρώ. Παράλληλα, οι Ιταλοί πολιτικοί δικαιούνται να μετακινούνται δωρεάν με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, μέσω αέρα και θαλάσσης, εντός των ορίων της χώρας, αλλά και να μην πληρώνουν διόδια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket