Ο εθισμός στο facebook οδηγεί σε εθισμούς!

Περισσότερες πιθανότητες να εθιστούν στο ποτό ή τα ναρκωτικά έχουν, σύμφωνα με έρευνα, οι έφηβοι που αφιερώνουν πολύ χρόνο στα sites κοινωνικής δικτύωσης.
Ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Εθισμού και κατάχρησης Ουσιών, του Πανεπιστημίου της Columbia, εξετάζοντας τη συμπεριφορά 1.000 παιδιών ηλικίας από 12 έως 17 ετών και ακόμη 1.000 μέσω τηλεφωνικής συνέντευξης, συμπέραναν πως, όσοι διαθέτουν καθημερινά αρκετό χρόνο στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να καπνίσουν, τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πίνουν συστηματικά αλκοόλ και διπλάσιες πιθανότητες να καπνίσουν κάνναβη.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι φωτογραφίες που βλέπουν στα συγκεκριμένα site με συνομήλικους τους να καταναλώνουν αλκοόλ, αποτελούν ισχυρό μέσο ψυχολογικής πίεσης που δέχεται υποσυνείδητα ο ένας συνομήλικο από τον άλλον. Μάλιστα, το 40% των φωτογραφικών που βλέπουν οι έφηβοι, είναι από διασκέδαση με αλκοόλ και τσιγάρο.
"Η σχέση μεταξύ των φωτογραφιών στα site κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη δομή του χαρακτήρα, καθώς αισθάνεται ότι εάν κάνει ότι βλέπει στη φωτογραφία θα είναι για πάντα ευτυχισμένος", σχολιάζει ο Τζόσεφ Καλιφάνο, διευθυντής του Πανεπιστημίου, τονίζοντας πως ούτε καν οι ίδιοι οι γονείς δεν μπορούν να αντιληφθούν, πώς επιδρούν οι φωτογραφίες στην ψυχολογία των εφήβων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket