Ωρες, ώρες δεν νιώθω καλά και βάζω φωτιές

Αποστομωτικές ήταν οι... απαντήσεις που έδωσε στη διάρκεια της πολύωρης εξέτασής του ο 39χρονος πολύτεκνος εμπρηστής...
κάτοικος Ευηνοχωρίου, που πιάστηκε χθες (27-08-2011) και εξετάστηκε ως ύποπτος εμπρησμού από πρόθεση για τη μεγάλη φωτιά στη Γαβρολίμνη Αιτωλοακαρνανίας, που κατέκαψε αρκετές εκατοντάδες στρέμματα δάσους και χορτολιβαδικής έκτασης.
Σε όλες τις επίμονες και πιεστικές ερωτήσεις των πυροσβεστών, δεν κουράστηκε να επαναλαμβάνει σχεδόν μονότονα τη επωδό ότι, "ώρες, ώρες δεν νιώθω καλά και βάζω φωτιές". Η συγκεκριμένη τακτική δεν μπορεί ακόμη να ερμηνευτεί ως υπερασπιστική γραμμή ή ως ειλικρινής, καθώς δεν έχει γίνει ψυχιατρική εξέταση, κάτι που ενδεχομένως ν' αποφασίσει ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Κατά τ' άλλα, σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο που επί 5 ημέρες κατέκαψε περισσότερα από 50.000 στρέμματα δάσους και αγροτικών καλλιεργειών. Παρότι πουθενά δεν ανιχνεύεται εμφανής φλόγα, οι αξιωματικοί που έχουν αναλάβει το συντονισμό της κατάσβεσης δεν μπορούν να την δώσουν ακόμη υπό μερικό έλεγχο, με το δεδομένο ότι ανά πάσα στιγμή εγκυμονεί ο κίνδυνος μιας μεγάλης αναζωπύρωσης.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνεται με έμφαση, ότι "στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί υψηλά θερμικά φορτία και η γη κυριολεκτικά κοχλάζει ακόμα". Συνεπώς αναμένεται να περάσει και η σημερινή ημέρα, για να απομακρυνθεί κάθε νέος κίνδυνος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket