Νορβηγία: Απόσυρση βιντεοπαιχνιδιών μετά τη σφαγή!

Την απόφαση να αποσύρει από τα ράφια των καταστημάτων της τα βίαια βιντεοπαιχνίδια, πήρε η Coop Norway, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης ανάλογων παιχνιδιών.
Με ανακοίνωση της στα μέσα, γνωστοποίησε ότι εξαιτίας των μαζικών δολοφονιών των περασμένων ημερών αποφάσισε να αφαιρέσει από τα σημεία πώλησης 51 βιντεοπαιχνίδια που περιλαμβάνουν σκηνές βίας, πυροβολισμούς και μάχες.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται και γνωστά παιχνίδια, όπως το Ghost Warrior, το Counter-Strike, το Call of Duty και το World of Warcraft. Η απόσυρση των εν λόγω παιχνιδιών θα είναι προφανώς μόνο προσωρινή, χωρίς όμως να έχει προσδιορισθεί η ακριβής ημερομηνία επαναδιάθεσης.
''Η απόφαση για την απομάκρυνση των βίαιων παιχνιδιών έγινε στον απόηχο των δολοφονιών. Είδαμε με το χειρότερο τρόπο τις αρνητικές τους επιπτώσεις'' δήλωσε ο Geir Inge Stokke, διευθυντής λιανικής πώλησης της εταιρείας.
''Δε θα εκπλαγούμε εάν σε παρόμοιες διαδικασίες προχωρήσουν κι άλλα καταστήματα. Πρέπει να σκεφτούμε πολύ προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις μας σχετικά με την επιστροφή των βιντεοπαιχνιδιών στα ράφια''.
''Τη δεδομένη στιγμή σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε. Οι οικονομικοί παράγοντες δεν έχουν καμία θέση στις αποφάσεις μας'', συμπληρώνει ο ίδιος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket