Gwyneth Paltrow: Πολύ σταθερή στις απόψεις της!

Η Gwyneth Paltrow με αφορμή μια ερώτηση που αφορούσε τα παιδικά της χρόνια σε μία οικογένεια με Χριστιανή μητέρα και έναν αυστηρό Εβραίο πατέρα, είχε πει με μία δόση ειρωνείας πέρσι: «Τι ωραίος τρόπος να μεγαλώνει κανείς! Δεν πιστεύω στην θρησκεία. Πιστεύω στον πνευματισμό. Η θρησκεία είναι η αιτία όλων των προβλημάτων στον κόσμο!».
Κάτι άλλαξε, όμως, τελευταία στη στάση της και αυτό συνέβη από τη στιγμή που ανακάλυψε στο πλατό του «Who Do You Think You Are» ότι κατάγεται από μία μακρά γενεά Εβραίων ραβίνων! Η εκπομπή συνηθίζει να κάνει μία αναδρομή στα γενεαλογικά δέντρα των καλεσμένων και στην περίπτωση της Gwyneth η ιστορία πάει πολύ πίσω, σε σημαντικές για τον Εβραϊσμό προσωπικότητες.
Εκεί, λοιπόν, που έλεγε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί και πολύ με το θέμα της πίστης (ώστε να μην αντιμετωπίσει τα ίδια διλήμματα) μιας και ο άντρας της και τραγουδιστής των Coldplay, Chris Martin, είναι Χριστιανός, ξαφνικά αποφάσισε να επιστρέψει στην παράδοση.
«Με ενέπνευσε να μεγαλώσω την κόρη μου Apple και τον 5χρονο Moses σε Εβραϊκό περιβάλλον», δήλωσε μετά την εκπομπή σε ένα event στο Λονδίνο, που διοργάνωσε ο Εβραϊκός φιλανθρωπικός οργανισμός «Community Security Trust».
Ίσως, απλά να θέλει να κρατήσει επαφή με την καταγωγή της τιμώντας το Σάββατο και τις εβραϊκές γιορτές, αλλά το να τηρεί τους «kosher» (Ιουδαϊκούς) κανόνες διατροφής στο σπίτι, πιθανότητα σημαίνει κάτι παραπάνω! Ακόμη όμως είναι λίγο μπερδεμένη μιας και πρόσφατα άρχισε να μελετά και την Kabbalah!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket