Προτιμούν να πίνουν κι ας χάνουν μαθήματα!

Πολλοί φοιτητές θεωρούν ότι οι «θετικές» ιδιότητες του αλκοόλ, στο κοινωνικό επίπεδο, υπερτερούν των αρνητικών, όπως ο πονοκέφαλος την επόμενη μέρα, η προσωρινή απώλεια μνήμης και οι απουσίες στα μαθήματα, προκύπτει από νέα έρευνα.
Από μια Διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 500 φοιτητών κολεγίων στις ΗΠΑ, προέκυψε ότι οι ερωτηθέντες δεν θεωρούν αποτρεπτικό παράγοντα τις πιθανές αρνητικές συνέπειες της μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ, μία διαπίστωση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην δημιουργία ειδικών προγραμμάτων στα κολέγια με στόχο την ενημέρωση για το αλκοόλ, λέει ο Κέβιν Κινγκ, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας.
«Αυτή η μελέτη εξηγεί γιατί ορισμένοι άνθρωποι ενώ βιώνουν τις αρνητικές συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ, δεν αλλάζουν τη συμπεριφορά τους», τόνισε ο Κινγκ, καθηγητής Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον. «Οι άνθρωποι...δεν φαίνεται να συνδέουν την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ με αρνητικές συνέπειες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Οι θεωρούμενες ως θετικές επιπτώσεις του ποτού είναι, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, η βελτίωση των επικοινωνιακών ικανοτήτων και της σεξουαλικής συμπεριφοράς. Η έρευνα αναφέρει δραματικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν το ποτό και τους φοιτητές: 1.800 θάνατοι, 500.000 τραυματισμοί και 600.000 επιθέσεις κάθε χρόνο. Κι ενώ τα ποσοστά μεγάλης κατανάλωσης ποτού παραμένουν σταθερά για τους άνδρες, έχουν αυξηθεί για τις γυναίκες, σύμφωνα με τους ερευνητές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket