Δωρεάν φορτιστες κινητών σε δημόσιους χώρους!

Είστε στο δρόμο και το κινητό σας τηλέφωνο έχει μείνει από μπαταρία, ενώ είναι επείγον να επικοινωνήσετε με κάποιον; Μην ανησυχείτε καθόλου στη Σερβία βρήκαν την λύση και δημιούργησαν δημόσιους ηλιακούς φορτιστές κινητών!
Ναι καλά διαβάσατε, αν βρεθείτε στη Σερβία και το κινητό σας σβήσει ενώ είστε στη μέση του δρόμου, μπορείτε να το βάλετε να φορτίσει σε έναν από τους δημόσιους φορτιστές που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, όπως πλατείες, πάρκα και δρόμους.
Μια ομάδα φοιτητών στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, δημιούργησε τον πρώτο δημόσιο και το σημαντικότερο δωρεάν για το κοινό ηλιακό σταθμό φόρτισης, στην περιοχή Ομπρένοβατς.
Ο Μίλος Μιλισάβλιεβιτς, που είχε την ιδέα γι αυτούς τους φορτιστές, εξηγεί ότι είναι απλό στη χρήση, καθώς ο χρήστης θα βρίσκει την κατάλληλη υποδοχή από τις 16 που υπάρχουν και σε λίγα λεπτά το κινητό του θα είναι έτοιμο!
Η συσκευή  ονομάζεται «Δέντρο με Φράουλες», έχει ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική και την αποθηκεύουν στις μπαταρίες των συσσωρευτών της συσκευής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket