Έκανε πρόβα την τελετή της κηδείας του!

Στα 62 του ο Νοτιοκορεάτης Χα Γιου Σου άρχισε να νιώθει πως δεν είναι αθάνατος και πως ο θάνατος του...χτυπά την πόρτα. «Γιατί να περιμένω;», σκέφτηκε κι αποφάσισε να κάνει μία αλλόκοτη δοκιμή.
Φόρεσε την παραδοσιακή κίτρινη φορεσιά, ξάπλωσε μέσα σε ένα φέρετρο κι ένιωσε ήρεμος. Μέχρι τη στιγμή που οι μελαγχολικοί παριστάμενοι, φορώντας σκούρα ρούχα, τοποθέτησαν το «καπάκι». Τότε ο Χα συνειδητοποίησε το χειρότερο φόβο του, γράφει το Reuters: το αιώνιο σκοτάδι είχε φτάσει.
«Πόσο ευγνώμων ένιωσα που αυτή ήταν μία ψεύτικη κηδεία και όχι αληθινή», δήλωσε αναστενάζοντας με ανακούφιση. «Μόνο ένα βήμα χωρίζει τη ζωή από το θάνατο αλλά η διαφορά είναι τεράστια», είπε.
Αυτό που πρέπει να διευκρινίσουμε είναι ότι ο Χα μαζί με ακόμα 70 άτομα συμμετείχε σε ένα σεμινάριο «σωστού θανάτου», με τίτλο «Μη θεωρείτε τη ζωή δεδομένη».
Μια άλλη από τους συμμετέχοντες, η Μπαεκ Σουνγκ Οκ, ασθενής με καρκίνο που αποφάσισε πολλά χρόνια πριν να σταματήσει τη χημειοθεραπεία, δήλωσε πως η εμπειρία του να βρίσκεται μέσα σε ένα φέρετρο την έκανε να εκτιμά περισσότερο αυτά που έχει και μοιράζεται με τους γύρω της. «Θα εγκαταλείψω την απληστία, θα αφοσιωθώ στο σύζυγό μου και θα αγαπώ περισσότερο τις κόρες μου», είπε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket