Οι ιοί του σεξ καραδοκούν!

Προσβάλλουν το δέρμα γύρω και πάνω στα γεννητικά όργανα, στον πρωκτό αλλά και τον βλεννογόνο (δηλαδή την εσωτερική επίστρωση) του κόλπου και του ορθού. Μερικές φορές μπορεί να εντοπίζονται και μέσα στην ουρήθρα. Πολύ σπάνια μπορεί να εμφανιστούν και μέσα στο στόμα. Είναι τα κονδυλώματα, μία από τις πιο συχνές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις.
Οφείλονται σε διάφορους ιούς της οικογενείας των Ιών των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (Human Papilloma Virus, HPV), η οποία περιλαμβάνει πάνω από εκατό στελέχη. Από αυτά, περίπου τα τριάντα μεταδίδονται με το σεξ.
Αναγνωρίζονται από τον γιατρό με την απλή κλινική εξέταση με έναν μεγεθυντικό φακό όταν είναι μικρά ή με το κολποσκόπιο από ειδικούς στη χρήση του γυναικολόγους. Παρουσιάζονται σαν μικρά αρχικά επάρματα, εξογκώματα στο δέρμα ή στους βλεννογόνους.
Το Τεστ Οξικού Οξέως επίσης μπορεί να εντοπίσει σημεία που έχουν μολυνθεί από τον ιό και δεν είναι ορατά ή δύσκολα μπορούν να αναγνωριστούν διά γυμνού οφθαλμού στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ή στην περιοχή του πρωκτού. Σε περίπτωση που υπάρχει μόλυνση από κονδυλώματα οι περιοχές αυτές εμφανίζουν λευκωπό χρώμα.Μιλήσαμε με τον γνωστό μαιευτήρα γυναικολόγο Dr Νίκο Ναούμ για τους ιούς του σεξ HPV και μάθαμε πώς μπορούμε να τους προλάβουμε, να τους αναγνωρίσουμε αλλά και να τους θεραπεύσουμε απολαμβάνοντας την ομορφιά του σεξ χωρίς κινδύνους προασπίζοντας τη σεξουαλική υγεία μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket