Οι νεοϋορκέζοι... έκοψαν τα ξενύχτια!

Μία νέα έρευνα για τις πόλεις οι κάτοικοι των οποίων ξενυχτούν περισσότερο εμφανίζει τη Νέα Υόρκη στην 32η θέση, μετά το Κάιρο, το Μοντεβιδέο, τη Βηρυτό, τη Μάλαγα και τη Σαραγόσα, που βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις.
Σχεδόν κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα προηγείται της Νέας Υόρκης με το Λονδίνο να βρίσκεται στην 17η θέση, το Παρίσι στην 18η, την Ρώμη στην 27η, την Λισαβόνα στην 15η, ακόμα και την «πρωτεύουσα της γραφειοκρατίας», τις Βρυξέλλες, στην 11η θέση, σύμφωνα με ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Η κατάταξη βασίστηκε στην ανάλυση 120 εκατομμυρίων διαλόγων στο Διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο (online chats) ανάμεσα σε 122 εκατομμύρια ανθρώπους από 180 χώρες, από την οποία προέκυψε ότι οι δραστηριότητες βρίσκονται στο απόγειό τους στο Κάιρο περίπου στη 1 π.μ., δηλαδή πολύ αργότερα σε σύγκριση με τη Νέα Υόρκη.
Στην 32η θέση συνυπάρχουν με τη Νέα Υόρκη, η Μασσαλία, η πρωτεύουσα της Σικελίας, Παλέρμο, και το Μόντρεαλ του Καναδά.
Από τις πιο...ξενύχτισσες πόλεις στον κόσμο, οι έξι από τις δέκα βρίσκονται στην Ισπανία: Μάλαγα, Σαραγόσα, Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Βαλένθια και Μαδρίτη. Η πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες, βρίσκεται στη δέκατη θέση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket