Παγκόσμια πρωταθλητρια η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών!

Τη θέα από το ψηλότερο σκαλί του βάθρου απολαμβάνει η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στην Σανγκάη και μαζί της ολόκληρη η Ελλάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, έγραψε ιστορία καθώς είναι το πρώτο που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμια διοργάνωση, αλλά και το πρώτο που κατακτά μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργάνωσεις (Παγκόσμιο, Ευρωπαϊκό, Ολυμπιακούς Αγώνες)! Σπουδαία επικράτηση κόντρα στις Κινέζες με 9-8, στον τελικό, με ένα χιτσκοκικό φινάλε! Κορυφαίες τις αναμέτρησης Ρουμπέση και Ασημάκη.

Το ματς


Όπως και στον ημιτελικό έτσι και στον τελικό η Ασημάκη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ για την Εθνική ομάδα κάνοντας το 1-0. Η εστία της Ελλάδα πολιορκήθηκε για περίπου δύο λεπτά όμως η Κούβδου κατάφερε μα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Όχι για πολύ ωστόσο καθώς οι Κινέζες εκμεταλλεύτηκαν την παίκτρια παραπάνω και ισοφάρισαν σε 1-1. Η Ρουμπέση ξαναέδωσε προσωρινό προβάδισμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με της ομάδα της διοργανώτριας χώρας να απαντά αμέσως σε 2-2. Οι άμυνες «έσφιξαν» εκατέρωθεν με αποτέλεσμα να σημειωθεί άλλο τέρμα στο πρώτο οκτάλεπτο.


Με όπλο την εξαιρετική άμυνα και με λίγο τύχη καθώς δεν βγήκαν στις Κινέζες τα περιφερειακά σουτ η Εθνική ομάδα κράτησε ανέπαφη την εστία της στη δεύτερη περίοδο. Την ίδια ώρα Ρουμπέση και Μανωλιουδάκη εκμεταλλεύονταν το «δώρο» των αντιπάλων τους και έδιναν στην ομάδα τους Γιώργου Μορφέση πλεονέκτημα δύο τερμάτων.


Μπορεί η άμυνα των Ελληνίδων να χαλάρωσε λίγο και να επέτρεψε στις Κινέζες να σημειώσουν τέσσερα τέρματα, ωστόσο βρήκε περισσότερες λύσεις στην επίθεση και όχι μόνο διατήρησε το προβάδισμα αλλά και το αύξησε (4-7 και 5-8). Αχίλλειος πτέρνα για τις αντιπάλους τα άστοχα περιφερειακά σουτ της Μα που έδειχνε να μην είναι σε φόρμα. Η τρίτη αποβολή της Γερόλυμου -που την έθεσε εκτός τελικού- τρία λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, αναπτέρωσε το ηθικό της Κίνας, η οποία ευτυχώς δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη ζημιά (μείωσε σε 6-8).


Με τον πλέον ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το τελευταίο οκτάλεπτο, με την Λιόση να δίνει προβάδισμα τριών τερμάτων στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα (6-9). Ωστόσο, στη συνέχεια οι Ελληνίδες έπαιζαν με το χρόνο στην επίθεση, με αποτέλεσμα τα τελειώματα να μην είναι ιδανικά. Αυτό, εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Κινέζες, οι οποίες σημείωσαν δύο τέρματα, μειώνοντας στο γκολ τη διαφορά (8-9). Δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί η αναμέτρηση, οι οικοδέσποινες είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με παίκτρια παραπάνω, αλλά τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση έβγαλαν την άμυνα, ανεβάζοντας την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.



Τα οκτάλεπτα:
2-2, 0-2, 4-4, 2-1

Κίνα (Χουάν Ζανέ):
Γιανγκ, Τενγκ 1, Λιου 2, Σουν Γιούχουν, Χε 1, Σουν Γιάτινγκ 1, Σονγκ 1, Τσεν, Γουάνγκ Γι 2, Μα, Σουν Χουίζι, Ζιάνγκ, Γουάνγκ Γιν

Ελλάδα (Μορφέσης):
Κούβδου, Τσουκαλά, Μελιδώνη 1, Ψούνη, Λιόση 1, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Γερόλυμου, Μανωλιουδάκη 1, Αντωνάκου, Λαρά, Γουλά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket