Κολύμπησε επί 38 ώρες σερί!

O αθλητής μαραθώνιας κολύμβησης, Στέφανος Μέλτσης, κατάφερε το ακατόρθωτο.
Διέπλευσε τον Τορωναίο κόλπο τέσσερις φορές, κολυμπώντας συνεχόμενα πάνω από 105 χιλιόμετρα σε 38 ώρες!
Ο Στέφανος Μέλτσης το πίστευε και ήθελε το να κάνει. Με την ηθική συμπαράσταση της Εκπολιτιστικής Εταιρείας Νέων Νικήτης «Ο ΣΙΘΩΝ», του Δήμου Σιθωνίας, της οικογένειάς του και φίλων του, ξεκίνησε τον μεγάλο αγώνα, που κανείς μέχρι τώρα δεν επιχείρησε, στις 6.14' τα ξημερώματα της Παρασκευής (08/07) από την παραλία της Νικήτης. Μέλη του Σίθωνα και φίλοι του, του ευχήθηκαν καλό αγώνα, μεταξύ αυτών, ο πρώτος τερματίσαντας του Διάπλου του Τορωναίου κόλπου Άγγελος Κουτλιάνος και ο «Βασιλιάς του Τορωναίου» Θανάσης Ξανθόπουλος.

Ο Στέφανος πάλεψε με τη θάλασσα, τον καιρό, τον ίδιο του τον εαυτό. Δυο μέρες και μια νύχτα. Το Σάββατο το απόγευμα, ο κόσμος τον αποθέωνε με συνθήματα, χειροκροτήματα και κόρνες στην παραλία της Νικήτης. Η γυναίκα του, οι δυο του γιοι και η μητέρα του τον περίμεναν για να τον στεφανώσουν με τέσσερα στεφάνια ελιάς για την τετραπλή διάπλευση του Τορωναίου!
Όμως ο Στέφανος δεν κοντοστάθηκε ούτε λεπτό. Χαιρέτησε γρήγορα τον κόσμο και παρά το ότι κολυμπούσε 38 ώρες συνεχώς, βγήκε από τη θάλασσα για να εκπληρώσει ένα τάμα. Έτρεξε στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται στην παραλία της Νικήτης. Με βουρκωμένα μάτια και την κούραση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, άναψε ένα κερί, έκανε το σταυρό του και κρέμασε τα γυαλιά του στην εικόνα των Αγίων Θεοδώρων.
Στη συνέχεια τον μετέφεραν στην εξέδρα όπου ο κόσμος των χειροκρότησε και τον συνεχάρη. Ο ίδιος ήταν δύσκολο να μιλήσει, λόγω του ότι τα χείλη του ήταν πρησμένα από το αλάτι, Ωστόσο μιλώντας στο halkidikinews.gr είπε μια κουβέντα: «Ήταν ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket