Μεξικό: Στη φυλακή "έμπειρος" 14χρονος εκτελεστής καρτέλ ναρκωτικών!

Ένας 14χρονος με αμερικανική υπηκοότητα, πού δρούσε ως εκτελεστής για λογαριασμό καρτέλ ναρκωτικών, καταδικάστηκε από δικαστήριο στο Μεξικό, σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, σε φυλακή ανηλίκων, έχοντας κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες της δολοφονίας, απαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης.
Ο Εντγκαρ Χιμένες, γνωστός με το προσωνύμιο "Ελ Ποντσίς" ("αυτός που φοράει πόντσο", ο "καλυμμένος"), εργαζόταν για το καρτέλ ναρκωτικών του Νότιου Ειρηνικού στην πολιτεία Μορέλος μέχρι τη σύλληψή του από μεξικανούς στρατιώτες τον Δεκέμβριο, όταν προσπάθησε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, για να επισκεφθεί την οικογένειά του.
Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της πολιτείας Μορέλος ανακοίνωσε ότι δικαστήριο ανηλίκων έκρινε τον Χιμένες ένοχο για τέσσερις κατηγορίες, ανάμεσά τους για τη δολοφονία τεσσσάρων ανθρώπων, τα ακρωτηριασμένα πτώματα των οποίων βρέθηκαν να κρέμονται από μία γέφυρα κοντά στην πόλη του Μεξικού τον περασμένο Αύγουστο.
Σε ανακοίνωσή του ο στρατός είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι ο Χιμένες παραδέχθηκε ότι σκότωσε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών που του είχε προμηθεύσει ο αρχηγός του καρτέλ.
Οι αρχές αναζητούσαν τον Χιμένες από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν στρατιώτες φέρονται να τον είχαν συλλάβει αλλά να μην συνειδητοποίησαν ποιος ήταν και να τον άφησαν ελεύθερο λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket