Απεβίωσε ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου!(vid)

Την τελευταία της πνοή άφησε την Τρίτη (21/06) λίγες ημέρες πριν τα 115α γενέθλιά της, σε ηλικία 114 ετών και 347 ημερών, η Μαρία Γκόμες Βαλεντίμ, ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου.
Η υπεραιωνόβια γυναίκα από τη βραζιλιάνικη επαρχία Καραγκόλα, όπου έζησε μέχρι το θάνατό της, αναδείχθηκε από το βιβλίο των παγκοσμίων Ρεκόρ Guinness ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, τον περασμένο μήνα.
Η Βαλεντίμ ήταν το μοναδικό υπεραιωνόβιο πρόσωπο από την Βραζιλία, της οποίας η ηλικία έχει εξακριβωθεί από επίσημα έγγραφα και ένα από τα 30 επιβεβαιωμένα μεγαλύτερα σε ηλικία άτομα στην ιστορία.
Το 1913 παντρεύτηκε τον Ζοάου Βαλεντίμ, ο οποίος απεβίωσε το 1946. Απέκτησε έναν γιο, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 75 ετών, τη δεκαετία του '90 και είχε 4 εγγόνια, 7 δισέγγονα και 5 τρισέγγονα.
Όταν η γιαγιά είχε ρωτηθεί ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της, είχε απαντήσει: “Ανέκαθεν φρόντιζα τον εαυτό μου και απέφευγα να ανακατεύομαι στις ζωές των άλλων και στις ξένες υποθέσεις. Γιαυτό έζησα τόσο πολύ”.
Οσο για το διαιτολόγιό της, η ίδια έλεγε ότι της άρεσαν τα πικάντικα τρόφιμα και η σόδα, έτρωγε για πρωινό κάθε μέρα ψωμί με φρούτα, καφέ και γάλα, ενώ μέχρι το θάνατό της, έπινε αρκετά συχνά ένα ποτήρι κρασί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket