Το πρωί αξιωματικοί, το βράδυ νονοί !

Δεν τους έφτανε φαίνεται ο μισθός από την υπηρεσία τους και είπαν να ασχοληθούν παράλληλα με κάτι πιο κερδοφόρο.
Δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, είχαν γίνει νονοί, με οργανωμένο δίκτυο το οποίο έλεγχε μεγάλη μερίδα των καταστημάτων της παραλίας.
Οι αξιωματικοί συνελήφθησαν την Τετάρτη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις ενός χρόνου, αλλά και με τη βοήθεια και των σύγχρονων συστημάτων της ΕΥΠ.
Όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία, πρόκειται για έναν αστυνομικό διευθυντή, ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία του Αρχηγείου της Αστυνομίας, πρώην διοικητή αστυνομικού τμήματος των Νοτίων Προαστίων και τον νυν διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας της ίδιας περιοχής, αστυνόμο Α'.
Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής είχε διατελέσει στο παρελθόν υποδιοικητής στην εξωτερική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Σημίτη, απ' όπου, όμως, τον απομάκρυναν το 2003.
Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και η σύζυγος του η οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, εισέπραττε τα χρήματα από τους καταστηματάρχες, όταν δεν μπορούσε να πάει ο άνδρας της.
Τέλος, κατηγορείται και ένας αστυφύλακας, ο οποίος όμως δεν συνελήφθη.
Εκτός από τους αστυνομικούς, κατηγορούνται και 12 ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για δωροδοκία, αφού πλήρωναν "προστασία" στους αξιωματικούς, είτε γιατί λειτουργούσαν με την κάλυψή τους χωρίς άδεια, είτε γιατί είχαν άδεια, αλλά κατέβαλλαν χρήματα για να μην τους γίνονται αστυνομικοί έλεγχοι.
Τουλάχιστον από το Μάιο του 2010 οι δύο αξιωματικοί, μαζί με τη σύζυγο του ενός, είχαν συστήσει ομάδα που πουλούσε εκβιαστικά "προστασία" σε καταστηματάρχες και αποσπούσαν χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ.
Τα ποσά αυτά εισέπρατταν σε δόσεις, μία ή δύο φορές το μήνα, κυρίως από καταστήματα της παραλιακής.
Ταυτόχρονα, ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας διαμεσολαβούσε, έναντι χρηματικής αμοιβής, για την τοποθέτηση κινητών καντινών, είτε εξωτερικά μεγάλων καταστημάτων είτε σε διάφορες αθλητικές ή συναυλιακές εκδηλώσεις. Επίσης, με χρηματικά ανταλλάγματα, μεσολαβούσε για την ανάθεση καθηκόντων προστασίας διαφόρων εκδηλώσεων σε συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι ή τη διάθεση του αστυφύλακα που δεν συνελήφθη σε υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης.
Το απόγευμα όμως της Τετάρτης η δράση τους έλαβε τέλος, καθώς ο αστυνομικός διευθυντής συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, μόλις παρέλαβε 1.000 σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον ιδιοκτήτη καταστήματος της παραλιακής και αμέσως μετά συνελήφθησαν η σύζυγός του και ο αστυνόμος.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε στο σπίτι του ενός αξιωματικού, παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκε ποσότητα χασίς, βάρους 15,3 γραμμαρίων.
Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Οι δύο αξιωματικοί κατηγορούνται κατά περίπτωση για: "εγκληματική οργάνωση", "παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία", "εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση", "πρόκληση και προσφορά για την εκτέλεση πλημμελήματος", "κατοχή ναρκωτικών ουσιών", καθώς και για τις διατάξεις που αφορούν στην "πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες".
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τη σύζυγο του αστυνομικού διευθυντή αφορούν τις διατάξεις της "εγκληματικής οργάνωσης", της "άμεσης συνέργειας σε παθητική δωροδοκία", καθώς και τις διατάξεις για "ξέπλυμα" χρήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket