Καταδικάστηκε ως “λαθρέμπορος όπλων” επειδή παρήγγειλε σουβενίρ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Απίστευτη (και πολύ ελληνική) είναι η περιπέτεια που έζησε ο υπεύθυνος τεχνολογίας της Lifo, Νίκος Μαρουσάκης, ο οποίος δυστυχώς κάπου το 2004 αποφάσισε να παραγγείλει ένα σπαθί - σουβενίρ από την ταινία ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.
Η ιστορία του ξεκινά τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν για λογαριασμό ενός φίλο του παρήγγειλε το “καταραμένο” σπαθί από το Ebay.
Μετά από τρία χρόνια, τελικώς το σπαθί κατέφτασε όμως κόλλησε στο τελωνείο, γιατί οι αρχές διαπίστωσαν πως εμπίπτει στην κατηγορία των “όπλων και εκρηκτικών” αφού το μήκος του ξεπερνούσε τα 85 εκατοστά.
Για να μπορέσει να το παραλάβει έπρεπε να βγάλει άδεια οπλοφορίας όπως τον ενημέρωσαν.
“Εάν επιθυμείτε να το παραλάβετε, να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (ή κάτι τέτοιο) για να βγάλετε άδεια, αλλιώς το εν λόγω αντικείμενο εντός 60 ημερών θα κατασχεθεί”, έγραφε μεταξύ άλλων η επιστολή που έλαβε ο κ. Μαρουσάκης από το τελωνείο.
Αποφάσισε να μην το παραλάβει – έτσι κι αλλιώς τρία χρόνια είχαν περάσει – και αυτή του η απόφαση είχε συνέπειες.
Μετά από 60 ημέρες λαμβάνει την εξής επιστολή: “Καλείστε να απολογηθείτε διότι δεν απαντήσατε ποτέ σε τελωνειακή επιστολή που εστάλη το 2004 (ή 2005), προσπαθήσατε να κάνετε παράνομη εισαγωγή σπαθιού το οποίο ξεπερνούσε τα 85 εκατοστά με χώρα αποστολής τις Ηνωμένες Πολιτείες και επίσης δεν δηλώθηκε στην περιγραφή του δέματος ότι είναι σπαθί.”
Ο κ. Μαρουσάκης πληρώνει μάλιστα πρόστιμο 1500 ευρώ ενώ ξεκινά και ο ποινικός του αγώνας. Το δικαστήριο άργησε 2 χρόνια από το 2009 που ήταν να γίνει η δίκη και τελικά στις 21 Ιουνίου 2011 έγινε το δικαστήριο.
Το δικαστήριο των αθώωσε ως προς την λαθρεμπορία, αλλά ένοχο για το σπαθί που ξεπερνούσε τα 85 εκατοστά.
Η ετυμηγορία: 6 μήνες φυλάκιση και 600 ευρώ πρόστιμο!
Καλό κουράγιο του ευχόμαστε εμείς...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket