Βρέθηκε ζωή στα 1,3 χιλιόμετρα κάτω από τη Γη!

Οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι μονο βακτήρια και μονοκύταροι οργανισμοί ζούσαν σε τέτοιο βάθος, πριν “γνωρίσουν” τον Halicephalobus mephisto...
Εντοπίστηκε στα βάθη ορυχείων της Νότιας Αφρικής και μπορεί να επιζήσει σε θερμοκρασία 48 βαθμούς Κελσίου – σε αυτή τη θερμοκρασία βρίσκεται το νερό που συσωρεύεται σε ρωγμές σε αυτό το βάθος της γης.
Μάλιστα η ανακάλυψη είναι διπλή. Όχι μόνο βρέθηκε ότι ένα ζώο ζει σε τέτοιο περιβάλλον αλλά και το συγκεκριμένο σκουλήκι ήταν παντελώς άγνωστο.
“Φοβήθηκα τρομερά όταν είδα να κουνιούνται” δήλωσε ο μικροβιολόγος δρ Τούλις Όνσκοτ του πανεπιστημίο του Πρίνστον. “Είναι μικρά και μαύρα” ανέφερε για τα σκουλήκια – έκπληξη σε αυτό το βάθος.
Όπως προκύπτει επίσης ο mephisto μπορεί να ζήσει με πολύ χαμηλά ποσοστά οξυγόνου. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι κάποτε ζούσε στην επιφάνεια της γης και σε αρχαίους χρόνους παρασύρθηκαν από μεγάλη καταιγίδα μέσα στις ρωγμές της γης.
Επιστήμονας της ομάδας αναφέρει μάλιστα ότι αυτά τα σκουλίκια μπορούν να επιζήσουν ακόμη και αν παγιδευτούν σε πάγο και αν αφυδατωθούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket