Σιαμαία δίδυμα με... κοινό εγκέφαλο! (vid)

Έναν εγκέφαλο αλλά δύο σώματα έχουν τα σιαμαία δίδυμα από την Αμερική που σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορούν να δουν η μια από τα μάτια της άλλης, αλλά ακόμα και να ακούει η μια τις σκέψεις της άλλης!
Η μητέρα των δύο κοριτσιών, Φελίσια Σιμς, μιλώντας στους New York Times αποκαλύπτει ότι όταν το ένα από τα δυο παιδιά έχει τα μάτια του κλειστά, μπορεί με ακρίβεια να πει τι βλέπει το άλλο εκείνη την ώρα!
Eίναι «σαν ένα και δυο άτομα ταυτόχρονα», αναφέρει ο Τον Φέινμπερκ, καθηγητής της Ιατρικής σχολής Άλμπερτ Αινστάιν.
Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι τα σιαμαία μοιράζονται τον ίδιο εγκέφαλο, όταν η μητέρα τους διαπίστωσε ότι η 4χρονη κόρη της Τατιάνα προσπαθούσε να αποφύγει την κέτσαπ, που μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε δώσει στην άλλη κόρη της Κριστίνα.
Η μητέρα των κοριτσιών παρότι έμεινε έκπληκτη όταν της είπαν ότι τα παιδιά της είναι ενωμένα, δε σκέφτηκε ούτε λεπτό να μην τα κρατήσει.
Ενώ οι γιατροί αρχικά είχαν σκεφτεί να χωρίσουν τα κορίτσια, στη συνέχεια δεν προχώρησαν στην επέμβαση, αφού οι εγκέφαλοί τους είναι επικίνδυνα στενά συνδεδεμένοι.
Ένα στα 2,5 εκατομμύρια δίδυμα γεννιούνται με αυτή τη σπάνια πάθηση, στην οποία τα κρανία των δυο παιδιών είναι ενωμένα σε ένα!
Τα πιο διάσημα δίδυμα με αυτή τη πάθηση είναι οι Λόρι και Ρέμπα Σαπέλ από την Πενσυλβάνια, που τώρα είναι 49 ετών. Αποφάσισαν να μην χωριστούν και μάλιστα η Ρέμπα έκανε καριέρα ως τραγουδίστρια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket