Ο Σαρκοζί «ψαρεύει» ψήφους από το Internet!

Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, από σήμερα θα έχει συναντήσεις με στελέχη μεγάλων εταιρειών του Internet, των τηλεπικοινωνιών και των μέσων ενημέρωσης. Θέματα των συζητήσεων θα είναι, το πώς οι κυβερνήσεις μπορούν να ενισχύσουν την ανάπτυξη του Internet και των υπηρεσιών που προσφέρει στους χρήστες.
Ο Σαρκοζί γνωρίζει, σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της «Wall Street Journal», τα μεγάλα οικονομικά οφέλη του internet και πως πρόκειται για μια πηγή ψηφοφόρων, ιδιαίτερα νέων σε ηλικία. Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του Σαρκοζί έχει ασχοληθεί με την προστασία της γαλλικής μουσικής και των εκδοτικών εταιρειών από «online» αντιπάλους, όπως και με την ηλεκτρονική φορολόγηση των διαφημιστών και με την τιμωρία της «online» κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας.
Το άρθρο καταλήγει πως πρόκειται για μια προσπάθεια του Γάλλου προέδρου, να «αλιεύσει» ψήφους και να οικοδομήσει τις γέφυρες με την «online» κοινότητα. Τέλος ο αρθογράφος υποστηρίζει πως το θέμα, ο Σαρκοζί, θα το φτάσει και στο συμβούλιο του G8.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket