Κατάλληλο για δίαιτα το …γαϊδουρινό γάλα!

Για το γαϊδουρινό γάλα έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά, όπως ότι είναι υγιεινό, ότι έχει πολλά κοινά στοιχεία με το μητρικό γάλα και το κυριότερο ότι η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο μέσα σε αυτό για να έχει άψογη επιδερμίδα! Τώρα μια νέα έρευνα αναφέρει ότι είναι και το πιο κατάλληλο για …δίαιτα, καθώς περιέχει τα λιγότερα λιπαρά από οποιοδήποτε άλλο.
Έχει μεγάλες ποσότητες λιπαρών ωμέγα-3 και ασβέστιο, τα οποία βοηθούν το σώμα του ανθρώπου να κρατηθεί σε σωστά επίπεδα ενέργειας, όλη την ημέρα!
Σύμφωνα με μελέτη που έκαναν Ιταλοί επιστήμονες δίνοντας σε αρουραίους να πιουν γάλα αγελαδινό και γαϊδουρινό, διαπιστώθηκε ότι τα τρωκτικά που ήπιαν αγελαδινό πήραν περισσότερο βάρος από εκείνα που ήπιαν το γαϊδουρινό. Επίσης διαπιστώθηκε ότι τα ποντίκια που ήπιαν το γαϊδουρινό είχαν χαμηλότερα επίπεδα των λιπιδίων του αίματος και των άλλων λιπαρών ουσιών που μπορούν να βλάψουν τις αρτηρίες και την καρδιά.
«Θα πρέπει να ενθαρρύνεται η κατανάλωση γάλακτος γαϊδουριών», δήλωσαν οι  ερευνητές στο Διεθνές Συνέδριο για την παχυσαρκία στην Κωνσταντινούπολη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket