Κάηκε στο πρόσωπο και έκανε ολική μεταμόσχευση!

Ένας 25χρονος άνδρας από τις Ηνωμένες Πολιτείες υποβλήθηκε σε ολική μεταμόσχευση προσώπου και για την ολοκλήρωση της εγχείρησης η οποία κράτησε 15 ώρες χρειάστηκαν 30 γιατροί. Τελικά τα κατάφερε και πλέον αναμένει διακαώς την ώρα που θα νιώσει στο μάγουλό του το φιλί της κόρης του!
Ο λόγος για τον Ντάλας Βέινς, ο οποίος έπαθε σοβαρό ατύχημα με ηλεκτρικό ρεύμα προκαλώντας παραμόρφωση στο πρόσωπό του. Πρόκειται για τον πρώτο άνδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες που υποβλήθηκε ολική μεταμόσχευση προσώπου στο Νοσοκομείο Brigham and Women’s, στη Βοστώνη.
Το ατύχημα συνέβη το 2008 στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας όταν ο άνδρας ακούμπησε το κεφάλι του σε ρεύμα με υψηλή τάση.
Επί τρεις μήνες ο άνδρας ήταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε καταστολή και για να σωθεί έκανε 20 εγχειρήσεις. Οι γιατροί ήταν σίγουροι πως ο Ντάλας δε θα περπατούσε ποτέ ξανά ούτε θα μιλούσε, όμως εκείνος είχε άλλη άποψη καθώς με το πέρασμα των μηνών άρχισε να συνέρχεται και σταδιακά να μπορεί να κινηθεί.
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του 25χρονου ήταν τα εγκαύματα που είχαν κυριολεκτικά σβήσει όλα τα χαρακτηριστικά του, όπως γράφουν Τα Νέα.
Με την ολική μεταμόσχευση ο Ντάλας απέκτησε πάλι μύτη, χείλη, δέρμα, μύες ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να τοποθετήσουν μάτια με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του.
Θα χρειαστούν μήνες για την ανάρρωσή του ωστόσο πλέον μπορεί και μιλά με τους δικούς του ενώ η υγεία του βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο.
Ο άνδρας έχει αποκτήσει μια κορούλα και αυτό που επιθυμεί διακαώς είναι να νιώσει το τρυφερό φιλί της στο μάγουλό του!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket