Ινδία: Καταδίκη μαχητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε την απόφαση ινδικού δικαστηρίου να επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης στον γιατρό και μαχητή για τα ανθρώπινα δικαιώματα των ιθαγενών, Μπιναγιάκ Σεν, με την κατηγορία της υλικής υποστήριξης σε Μαοϊκούς αντάρτες.
«Η ποινή ισόβιας κάθειρξης που επιβλήθηκε στο Σεν παραβιάζει τα διεθνή πρότυπα όσον αφορά την διεξαγωγή μιας δίκαιης δίκης και είναι πιθανό να πυροδοτήσει εντάσεις στην περιοχή που πλήττεται από τη σύρραξη», ανέφερε ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού.
Ο Σεν τον οποίο συνέλλαβαν το 2007 κατηγορούμενος για σχέσεις με τους Μαοϊκούς αντάρτες ασκούσε την ιατρική βοηθώντας ιθαγενείς στο Τσάτισγκαρ για πάνω από δύο δεκαετίες.
Η Διεθνής Αμνηστία υποστήριξε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Σεν έχουν πολιτικά κίνητρα και ο στόχος είναι  να κατατρομοκρατηθούν μαχητές για τα ανθρώπινα δικαιώματα που παρέχουν ειρηνικά βοήθεια σε πολίτες.
Το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό) χαρακτήρισε την καταδίκη "παρωδία δικαιοσύνης" και τόνισε ότι ακτιβιστές στοχοποιούνται από την αστυνομία και κατασκευάζονται στοιχεία σε βάρος τους.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να καταπνίξει την εξέγερση των μαοϊκών ανταρτών με εκτεταμένες επιχειρήσεις από το Νοέμβριο του 2009. Οι αντάρτες επιχειρούν σε μερικές από τις πιο φτωχές περιοχές της χώρας, όπου ζουν κυρίως φυλές. Σχεδόν ελέγχουν 34 περιφέρειες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Τουλάχιστον 1.152 αντάρτες, στρατιώτες και άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια βίας τα οποία σχετίζονται με τις αρχές από τον Ιανουάριο του 2010, σύμφωνα με το South Asia Terrorism Portal.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket