Αστρονόμος έχασε θέση στο Πανεπιστήμιο λόγω θρησκείας!

Μήνυση κατά του Πανεπιστήμιου του Κεντάκι υπέβαλλε ο ο καθηγητής Αστρονομίας Μάριν Γκάσκελ, καθώς όπως υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο αρνήθηκε να του δώσει τη θέση του καθηγητή, επειδή ήταν Ευαγγελιστής.
Όπως διαβάζουμε στους New York Times, ο Γκάσελ υποστήριξε πως στη συνέντευξη η διοίκηση του Πανεπιστημίου είχε ενθουσιαστεί τόσο από το βιογραφικό του όσο και από τις επιστημονικές του γνώσεις.
Όμως, ο διευθυντής του τμήματος Φυσικής και Αστρονομίας Μάικλ Καβανιέρο, για να πάρει την τελική του απόφαση, έκανε μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ, όπου διαπίστωσε πως ο Γκάσκελ ήταν Ευαγγελιστής και υποστηρικτής της θεωρίας της δημιουργίας του Σύμπαντος από τον Θεό.
Στη δεύτερη συνέντευξη, ο Καβανιέρο τον ρώτησε στο τέλος αν είναι θρήσκος και σε τι θρησκεία πιστεύει.
Στη μήνυση του, ο Γκάσκελ υποστηρίζει πως η ερώτηση αυτή αντίκειται στο νόμο της Πολιτείας καθώς οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αποτελούν ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο.
«Δηλαδή τι σχέση έχει το θρήσκευμα; Μπορείς να στερήσεις μια θέση εργασίας επειδή ο άλλος είναι Ευαγγελιστής; Ή Μουσουλμάνος; Ή Καθολικός;», αναρωτιέται ο Γκάσκελ.
Η διοίκηση του Πανεπιστημίου έχει σχολιάσει με λιτή ανακοίνωση πως ο Γκάσκελ δεν προσελήφθη τελικά γιατί φοβήθηκαν πως οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις δεν θα τον αφήσουν να διδάξει όσα πρεσβεύει η επιστήμη για τη γέννηση και την εξέλιξη του Σύμπαντος και του Ανθρώπου.
Μέλος του ΔΣ του Πανεπιστημίου σχολίασε δε πως η έρευνα στο Ίντερνετ έδειξε πως οι διαλέξεις του καθηγητή σε προηγούμενα πανεπιστήμια βασίζονταν περισσότερο στη Βίβλο παρά στα επιστημονικά βιβλία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket