Σπάνιες φωτογραφίες του Χίτλερ-Σβάστικα στο δέντρο!

Σπάνιες φωτογραφίες του Χίτλερ από πάρτι προς τιμήν υποψηφίων αξιωματικών των SS στις 18 Δεκεμβρίου του 1942 βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με το σύμβολο της σβάστικας να αποτελεί κυρίαρχο φόντο.
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα κάθε άλλο παρά Χριστούγεννα θύμιζε, με το σκηνικό να κοσμείται από ναζιστικά σύμβολα, αρχαίες γραφές και νορβηγικές θεότητες.
Δεδομένου ότι ο Χίτλερ δεν πίστευε ότι η θρησκεία είχε θέση στην κοσμοθεωρία της ναζιστικής Γερμανίας, αντικατέστησε τη μορφή του Αγίου Νικολάου με τον Όντιν, κορυφαίο Θεό της αρχαίας νορβηγικής λατρείας.
Ο Χίτλερ μάλιστα προέτρεπε τους Γερμανούς να γιορτάζουν την περίοδο όχι τόσο ως χριστουγεννιάτικη αλλά κυρίως ως ανάπαυλα προς τιμήν του χειμερινού ηλιοστασίου.
 Ενώ ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος μαινόταν, από τις φωτογραφίες που δημοσίευσε το περιοδικό LIFE μπορεί κανείς να διακρίνει το χαλαρό κλίμα που επικρατούσε σε αυτή τη γιορτή.
Στα σχόλια των φωτογραφιών που δημοσιεύει το περιοδικό επισημαίνεται πως οι κορυφές των χριστουγεννιάτικων δέντρων, που δεν διακρίνονται στις φωτογραφίες, ήταν διακοσμημένες με σβάστικες, ενώ πολλά από τα στολίδια έφεραν σύμβολα της ρουνικής, γραφής των αρχαίων βορειοευρωπαϊκών φύλων.
Οι φωτογραφίες αυτές, που τραβήχτηκαν από τον Hugo Jaeger, έναν από τους προσωπικούς φωτογράφους του Αδόλφου Χίτλερ, τοποθετήθηκαν μέσα σε γυάλινα βάζα από τον ίδιο και θάφτηκαν στα περίχωρα του Μονάχου το 1945 υπό το φόβο της καταστροφής τους σε περίπτωση που περιέρχονταν στα χέρια των Συμμάχων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket