90χρονος φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Χανίων!

«Εδώ κοτζάμ Σωκράτης είπε “γηράσκω αεί διδασκόμενος”, εγώ γιατί να αποτελέσω εξαίρεση;». Κάπως έτσι θα σκέφθηκε ο 90χρονος Κανάκης Γιακουμινάκης από τη Νέα Χώρα Χανίων ο οποίος -έστω και σε αυτή την ηλικία- αποφάσισε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο!
«Πάντα είχα άχτι το ότι δεν κατάφερα ποτέ να σπουδάσω, παρότι είχα τις δυνατότητες. Τώρα βλέπω ένα όνειρό μου να γίνεται πραγματικότητα» τονίζει στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» ο ηλικιωμένος άνδρας με την πρωτόγνωρη δίψα για μάθηση!
Περιγράφοντας έναν άνθρωπο από αυτούς που έχουν μέσα τους τεράστια δύναμη, θέληση και πάθος, η κρητική εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Κανάκηςγράφτηκε και παρακολουθεί τα σεμινάρια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Χανίων με βασικό αντικείμενο τον πολιτισμό!
«Το μόνο Πανεπιστήμιο που τελείωσα είναι αυτό της... ζωής» σημειώνει ο κ. Κανάκης που για αυτόν η «αγγαρεία» για μεγάλο κομμάτι της νεολαίας (δηλαδή η πανεπιστημιακή μόρφωση) ήταν όνειρο ζωής. «Όταν τελείωσα το δημοτικό σχολείο ήμουν ένας από τους καλύτερους μαθητές.  Η Ενοριακή Επιτροπή της Εκκλησίας και οι επίτροποι του Συμβουλίου είπαν στη συγχωρεμένη τη μάνα μου να με στείλουν με έξοδά τους στο Γυμνάσιο για να μορφωθώ. Δεν δέχτηκε, όμως, γιατί είχε πεθάνει ο πατέρας μου και αυτή δεν ήξερε γράμματα για να καταλάβει πόσο σημαντικό πράγμα είναι αυτό για έναν άνθρωπο».
Ο καημός του, όμως, ήταν τόσο μεγάλος που ποτέ δεν ξέχασε το όνειρό του. Παραδίδοντας μαθήματα ζωής, όταν έμαθε για τα σεμινάρια του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου, που πραγματοποιούνται από διακεκριμένους πανεπιστημιακούς,  έσπευσε να γραφτεί και να ξεκινήσει να τα παρακολουθεί!
«Σε 2 - 3 φίλους που το είπα έμειναν κατάπληκτοι» εξομολογείται ο ίδιος γελώντας, σημειώνοντας ότι όλοι τον ρωτούν που το βρήκε το κουράγιο και το θάρρος! Ο ίδιος, πάντως, όχι μόνο δεν πτοείται αλλά και ανυπομονεί να τελειώσει με το πτυχίο για να κάνει και άλλα πράγματα!
Σε τέτοια παραδείγματα, οι νεότεροι απλά ακούμε και… βαράμε προσοχή…!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket