Η "ροζ" πλευρά του FBI


Στο μυαλό μας, κυρίως λόγω των αμερικανικών ταινιών, το FBI φαντάζει ως μία από τις καλύτερες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς αποτελεί ένα Σώμα που εργάζεται σύμφωνα με τα πιο απαιτητικά δυνατά πρότυπα.
Ωστόσο, εκτός από τις πολύ σοβαρές υποθέσεις που καλούνται να διαχειριστούν, εκατοντάδες πράκτορες χρησιμοποιούν τη θέση τους για να ασχοληθούν με θέματα πιο καυτού περιεχομένου. Στο διάστημα μεταξύ 2007-2010, περισσότεροι από 1.000 πράκτορες κρίθηκαν ένοχοι πειθαρχικών αδικημάτων που αφορούσαν σύναψη ερωτικής σχέσης με πληροφοριοδότες, παρακολούθηση αισθησιακών ταινιών κατά τη διάρκεια της βάρδιάς τους και συγκέντρωση για celebrities που θεωρούσαν sexy.
Ο κώδικας δεοντολογίας για τους επίλεκτους του FBI φαίνεται πως έχει πάει περίπατο, με ένα μέλος της υπηρεσίας να έχει μοιραστεί εμπιστευτικές πληροφορίες με τη δημοσιογράφο σύντροφό του και μετά να την απειλεί ότι θα βγάλει στη δημοσιότητα βίντεο ερωτικής τους συνεύρεσης σε περίπτωση που δεν κρατούσε το στόμα της κλειστό.
Μπορεί να έχει ως επίσημο μότο του τη φράση «Πίστη, Ανδρεία, Ακεραιότητα», αλλά οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τείνουν να υπονομεύσουν τη φήμη του FBI.
Η ατιμωρησία που έχει ισχύσει για όσους ενεπλάκησαν σε παρόμοια αδικήματα, παρά μάλιστα το γεγονός ότι ήταν βαριάς μορφής, αναμένεται να φέρει την υπηρεσία του FBI αντιμέτωπη με σκληρή κριτική.
Σε ό,τι αφορά τις ποινές που έχουν επιβληθεί, ένας πράκτορας που διατηρούσε δεσμό με πληροφοριοδότριά του επί επτά μήνες, τιμωρήθηκε με διαθεσιμότητα 40 ημερών, ενώ σε πράκτορα που εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά του σε κλαμπ για στριπτίζ επιβλήθηκε διαθεσιμότητα 30 ημερών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket