Νόμιμα τα όπλα στα Πανεπιστήμια (Το far west επιστρέφει)!

Φοιτητές και καθηγητές στο Τέξας θα μπορούν να οπλοφορούν στα Πανεπιστήμια αφού η κυβέρνηση ετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο.
Ήδη πάνω από τα μισά μέλη του της Βουλής του Τέξας έχουν υπογράψει το σχετικό μέτρο επιτρέποντας την ύπαρξη κρυμμένων όπλων στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
Η Γερουσία έχει περάσει ανάλογο νομοσχέδιο το 2009 και αναμένεται να το πράξει ξανά. Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Ρικ Πέρι, ο οποίος συχνά ενώ κάνει τζόκινγκ συνηθίζει να οπλοφορεί, έχει πει ότι είναι υπέρ του μέτρου.
Το Τέξας έχει γίνει αρκετές φορές πεδίο μάχης για αυτό το θέμα λόγω της κουλτούρας του περί όπλων. Μάλιστα εαν περάσει το νομοσχέδιο τότε θα είναι η δεύτερη Πολιτεία μετά τη Γιούτα που περνά ένα τόσο ακραίο μέτρο.
Υποστηρικτές του εν λόγω μέτρου ισχυρίζονται πως η κατοχή όπλων στα Πανεπιστήμια είναι η καλύτερη άμυνα στην αυξημένη βία, καθώς έτσι φοιτητές και καθηγητές θα μπορέσουν να ανταποδώσουν τα πυρά σε περίπτωση που κάποιος ένοπλος εισβάλλει στο χώρο όπως έγινε το 2008 στο Βόρειο Ιλινόις.
"Πρόκειται καθαρά για ένα θέμα αυτοάμυνας", τονίζει ο Γερουσιαστής Τζεφ Γουέντγουορθ, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να ξαναδεί παρόμοιες εικόνες βίας με κάποιον τρελό να προκαλεί αιματοκύλισμα στα Πανεπιστήμια με τον άδικο χαμό δεκάδων φοιτητών.
Ωστόσο υπάρχουν και αρκετοί που εναντιώνονται στο νέο μέτρο. Ήδη οι αρμόδιοι και των 25 δημόσιων σχολείων και Πανεπιστημίων στην Οκλαχόμα έχουν εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους υποστηρίζοντας ότι το μόνο που θα προκαλέσει είναι περισσότερη βία και αίμα.
Τα όπλα κατέχουν σημαντική θέση για τους κατοίκους του Τέξας. Μάλιστα συχνά οι πολιτικοί  θεωρούν πως εαν δεν έχει κάποιος όπλο τότε δεν είναι Τεξανός.
"Τα πράγματα είναι δυσοίωνα", τόνισε ο Κόλιν Γκάνταρντ υποδιευθυντής της ομοσπονδιακής νομοθεσίας  για την καμπάνια ενάντια στη βία, ο οποίος θεωρεί πως δυστυχώς το μέτρο θα περάσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket