Ήρθε ο τρισδιάστατος εκτυπωτής!(vid)

Μπορεί ακόμη να μας ακούγεται παράξενο αλλά είναι βέβαιο πως πρόκειται για τη συσκευή του μέλλοντος!
Ο λόγος για τον τρισδιάστατο εκτυπωτή Thing-O-Matic που τυπώνει (ή καλύτερα χτίζει) ό,τι χρειαζόμαστε και μας λείπει, αρκεί να το «βλέπει» στον υπολογιστή!




Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής (δημιούργημα μιας μικρής εταιρείας από το Μπρούκλιν, της MakerBot Industries) έκλεψε τα βλέμματα και τις καρδιές των επισκεπτών της έκθεσης ηλεκτρονικών ειδών στο Λας Βέγκας που έγινε το Σαββατοκύριακο καθώς μέσα σε 25 λεπτά μπορεί να δημιουργήσει αντικείμενα όπως μια κούπα του καφέ, ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών ή ένα διακοσμητικό από πλαστικό!
Ο εκτυπωτής είναι συνδεδεμένος με υπολογιστές οι οποίοι αναλύουν τη δομή ενός αντικειμένου και δημιουργούν ένα εικονικό σχέδιο. Στη συνέχεια, ο εκτυπωτής χρησιμοποιώντας αλλεπάλληλες στρώσεις πλαστικού αναλαμβάνει να δημιουργήσει το αντικείμενο της οθόνης!
Μόλις δημιουργηθεί το αντικείμενο, υπεριώδεις ακτίνες λέιζερ αναλαμβάνουν το έργο της στερεοποίησης και… έτοιμο το προϊόν!
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για επανάσταση στο χώρο της κατασκευής αγαθών εκτιμώντας ότι στο μέλλον όλοι θα έχουμε τέτοιες συσκευές στο σπίτι μας για να κατασκευάζουν κάθε λογής αντικείμενα και από άλλα υλικά, όπως μέταλλο.
Όλα τα... λεφτά, ωστόσο, είναι ο χαρακτηρισμός της συσκευής από τον Μπρε Πετίς, εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας Makerbot Industries, ο οποίος τη χαρακτήρισε ως την «εκδημοκρατικοποίηση της κατασκευής αγαθών»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket