«Μήνυσα τη Mattel επειδή μία Barbie μου μοιάζει!»

Τελικά η εταιρεία Mattel έχει… θέμα με τη Δανία. Πριν από μία δεκαετία η κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών είχε μπει σε δικαστική διαμάχη με το μουσικό συγκρότημα από τη Δανία «Aqua», με αφορμή το τραγούδι «Barbie Girl» διεκδικώντας αποζημίωση. Τώρα ήρθε η σειρά της Mattel να μηνυθεί και μάλιστα από Δανή τραγουδίστρια, την Πατρίσια Ντέι.
Η ροκ σταρ της χώρας του ευρωπαϊκού Βορρά και leader του γκρουπ HorrorPops έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό στυλ: Μακριά μαύρα μαλλιά, παλιομοδίτικα τατουάζ, κόκκινα νύχια, διχτυωτό καλσόν κι ένα βιολί. Ακριβώς το ίδιο στυλ λάνσαρε και η νέα κούκλα που προστέθηκε στη συλλογή της Mattel και φέρει το όνομα Hard Rock Barbie! Ετσι η Ντέι αποφάσισε να καταθέσει αγωγή στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Ιντιάνα κατά της κατασκευάστριας εταιρείας ζητώντας να βρει το δίκιο της. Μάλιστα, το μεγάλο της παράπονο είναι πως ενώ η συλλογή από κούκλες διαθέτει και ομοιώματα των Ντέμπορα Χάρι, Τζόαν Τζετ και Σίντι Λόπερ, εκείνες ερωτήθηκαν σχετικά, ενώ η ίδια όχι!
Όπως λέει μάλιστα η τραγουδίστρια, οι καλλιτεχνικές της προσπάθειες στη διάρκεια της καριέρας της αποσκοπούν στο να εκφράσουν "την επιθυμία να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο των γυναικών στη ροκ μουσική, ένα όραμα το οποίο είναι εντελώς αντίθετο με ό,τι αντιπροσωπεύει η σειρά από κούκλες Μπάρμπι της Mattel".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket