Αστυνομικός σκύλος...θύμα των περικοπών!



Εκστρατεία για την υποστήριξη ενός αστυνομικού σκύλου, που έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης ξεκίνησαν οι κάτοικοι στη νοτιοδυτική Πενσιλβάνια, όπου οι αρχές αποφάσισαν να διακόψουν τη χρηματοδότηση του προγράμματος που τον συντηρούσε.
Ο γερμανικός ποιμενικός “Φριτζ” περιπολούσε στην περιοχή μαζί με τον εκπαιδευτή του και επισκεπτόταν τα σχολεία, στο πλαίσιο της καταπολέμησης των ναρκωτικών. Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας, το πρόγραμμα στοίχιζε μόνο 7.000 δολάρια ετησίως για τη συντήρηση του σκύλου, αλλά ο εκπαιδευτής κέρδιζε περίπου 30.000 επιπλέον επειδή τον φρόντιζε.
Ωστόσο, οι κάτοικοι άρχισαν να μαζεύουν χρήματα για να ξαναβγεί στους δρόμους ο σκύλος-φύλακας και δεκάδες υποστηρικτές του παρέστησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζητώντας την αποκατάστασή του.
Ένα μπακάλικο έχει ήδη πουλήσει σχεδόν 600 "Κόκκαλα Φριτζ", δηλαδή φωτογραφίες με κόκκαλα που στοιχίζουν ένα δολάριο και τις οποίες οι πελάτες κρεμούν στους τοίχους του καταστήματος.
Η ιδιοκτήτρια, Κάρι Χάουαρντ, είπε ότι τα έσοδα θα δοθούν στον εκπαιδευτή του σκύλου, Κρις Γκόουλας, όποια απόφαση και να πάρουν οι αρχές για το μέλλον του προγράμματος. "Είμαστε θυμωμένοι. Δεν τελειώσαμε ακόμα", είπε χαρακτηριστικά η Χάουαρντ.
Η σύζυγος του Γκόουλας, Κιμ, αμφισβήτησε επίσης το κόστος του προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι ο άνδρας της πληρωνόταν επιπλέον για υπερωρίες και για άλλα καθήκοντα που του είχαν αναθέσει και όχι επειδή φρόντιζε τον Φριτζ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket