Παράξενες ιστορίες σε Ολυμπιακούς αγώνες.

 1924, Παρίσι 
Η ιταλική ομάδα ξιφασκίας είχε παράπονα από τη μεταχείριση της από τη διαιτησία. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη με αποτέλεσμα ο προπονητής της ομάδας της Ουγγαρίας να προκαλέσει σε πραγματική μονομαχία τον αρχηγό της Ιταλίας. Στη συνέχεια ανέθεσε το έργο στο υιό του που ήταν επίσης ξιφομάχος. Μετά τις πρώτες κηλίδες αίμα η μονομαχία σταμάτησε. Παρεμπιπτόντως οι διαιτητές ήταν επίσης Ούγγροι.
 

 1904, Σεν Λούις 
Σε μια ζεστή και υγρή μέρα, ο αμερικάνος μαραθωνοδρόμος Φρεντ Λορτς τερμάτισε πρώτος μεταξύ 14 διαγωνιζομένων. Ήταν ο μόνος που άντεξε και τελείωσε την κούρσα. Στη συνέχει φωτογραφήθηκε με την Άλις Ρούζβελτ (κόρη του προέδρου Ρούσβελτ) και παραλίγο να του απονεμηθεί το χρυσό μετάλλιο. Παραλίγο, αν οι κριτές δεν είχαν ανακαλύψει ότι έκανε τα 15 χιλιόμετρα της διαδρομής με αυτοκίνητο. Αργότερα ισχυρίστηκε ότι ήταν ένα αστείο.

 1972, Μόναχο

Το 1972 ο Ρέι Ρόμπινσον και ο Έντι Χαρτ ήταν τα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα των 100 μέτρων στον στίβο. Και οι δύο παρακολούθησαν τον τελικό από ένα βαν του ABC που κάλυπτε τους αγώνες για να δουν ότι έλειπαν δύο αθλητές από την εκκίνηση. Ήταν οι ίδιοι. Τόσο αυτοί όσο και ο προπονητής τους είχαν ενημερωθεί λάθος για την ώρα του αγώνα

 1936, Βερολίνο

Η μεγαλύτερη γκάφα όλων των εποχών ανήκει στον πυγμάχο Τόμας Χάμιλτον Μπράουν από τη Νότιο Αφρική. Έχασε τον πρώτο του αγώνα στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου και για να παρηγορήσει τον εαυτό του το έριξε στο φαγητό. Αργότερα του ανακοινώθηκε ότι είχε γίνει λάθος και ότι τελικά είχε κερδίσει τον αγώνα. Ωστόσο, την επόμενη μέρα είχε υπερβεί το όριο της κατηγορίας του στο βάρος και δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket