Μηχανήματα αυτόματης ανάληψης...ψωμιού! (vid)

Ένας τετραπέρατος φούρναρης στο Παρίσι έβαλε τα γυαλιά σε οικονομολόγους και επιχειρηματίες, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι μπίζνες στις μέρες μας δεν θέλουν μετρητά, ποιος έχει άλλωστε, αλλά μυαλό. Έτσι λοιπόν τοποθέτησε στα δύο μαγαζιά του μηχανήματα αυτόματης ανάληψης...ψωμιού. 
Πρόκειται για τον Jean-Louis Hecht, ο οποίος πριν από λίγο καιρό εγκαινίασε τα πρώτα ΑΤΜ πώλησης μπαγκέτας σε 24ωρη βάση. Το σκεπτικό του ήταν πολύ απλό και ταυτόχρονα εξαιρετικά έξυπνο, αν εξετάσει κανείς τα σημεία και τις ανάγκες των καιρών. Ο φούρναρης παρατήρησε λοιπόν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν πολύ δύσκολο να βρει κανείς φρέσκο ψωμί, καθώς αρκετοί από τους 33.000 φούρνους της χώρας έκλειναν για διακοπές. Παρατηρώντας το φαινόμενο... «τσάκωσε» την ιδέα να δημιουργήσει τον φούρνο του αύριο, ως την απόλυτη λύση στα προβλήματά του.
Το σχέδιό του από κει και πέρα ήταν μεγαλοφυές και εκτελέστηκε με χειρουργική ακρίβεια. Οι μπαγκέτες ψήνονται κατά το ήμισυ σε κανονικό φούρνο και μετά τοποθετούνται στο μηχάνημα. Όταν κάποιος θέλει να κάνει «ανάληψη», βάζει ένα ευρώ στο ΑΤΜ, το οποίο με τη σειρά του αρχίζει άμεσα να ψήνει την φρατζόλα. Με αυτό τον τρόπο μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορούμε να έχουμε φρέσκο και αχνιστό ψωμί. Ο αρτοποιός θεωρεί ότι το μηχάνημα που δημιούργησε είναι ανάλογο με εκείνα των τραπεζών, οπότε το ΑΤΜ του από εξαίρεση που είναι σήμερα θα γίνει κανόνας.  
Γεια σου βρε Jean-Louis με τα ωραία σου! Γιατί τι να τα κάνεις τα μετρητά άμα δεν έχεις φράγκο; Γαλλικό, ελληνικό, ιταλικό, ισπανικό...δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να μην πούμε το ψωμί ψωμάκι. Και ψίχουλα να κατεβάζει το μηχάνημα καλοδεχούμενα. Εξάλλου και σήμερα τι βάζουμε στη τσέπη ψίχουλα τοις μετρητοίς...Τουλάχιστον να ξεγελάμε την πείνα μας...  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket