Σας λέει κάτι η (πασίγνωστη) εικόνα; Κι όμως είναι αληθινή φωτογραφία!

Ποιος δεν έχει δει τη συγκεκριμένη εικόνα…; Η ερώτηση είναι ρητορική φυσικά καθώς σχεδόν όλοι όσοι έχουν χρησιμοποιήσει (έστω και λίγο) τον υπολογιστή έχουν δει το πασίγνωστο wallpaper των Windows XP με την εικόνα του λιβαδιού.
Αυτό που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι όχι μόνο το συγκεκριμένο μέρος υπάρχει αλλά και η εικόνα είναι πραγματική φωτογραφία μιας τοποθεσίας!
Τη φωτογραφία την τράβηξε το 1996 ο Αμερικανός φωτογράφος Τσαρλς Ο’ Ρίαρ στην επαρχία Σόνομα της Καλιφόρνια και –όπως αντιλαμβάνεστε- αποδείχθηκε πολύ προσοδοφόρα!

Η φωτογραφία αυτή τραβήχθηκε πριν δημιουργηθούν τα windows XP τα οποία την έκαναν «βασικό» τους wallpaper με αποτέλεσμα να είναι πολύ οικεία η εικόνα σε εκατομμύρια χρηστών.
Ωστόσο τα χρόνια πέρασαν και το μέρος άλλαξε καθώς μετατράπηκε σε αμπελώνα. Κοιτώντας κανείς τη φωτογραφία που τραβήχθηκε 10 χρόνια μετά, το 2006, καταλαβαίνει (έστω με δεύτερη ματιά) ότι πρόκειται για το ίδιο μέρος που έβλεπε στο wallpaper του υπολογιστή του.
Όσο για το πόσο πλούσιος έγινε ο φωτογράφος από -ίσως- τη διασημότερη φωτογραφία παγκοσμίως; Σύμφωνα με το διαδικτυακό περιοδικό Register, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι η «αποζημίωση» του ήταν «απίστευτη και συγκρίνεται μόνο με εκείνη που έλαβε ο φωτογράφος που είχε απαθανατίσει την αγκαλιά του προέδρου Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι»!
Για όποιον θέλει να αποκτήσει ιδίαν άποψη για την τοποθεσία μέσω του υπολογιστή του στο μέρος, οι συντεταγμένες στο Google Maps είναι  38.248966, -122.410269.
Δείτε τις φωτογραφίες της τοποθεσίας 10 χρόνια μετά…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket