Το πιο περίεργο πλωτό σπίτι!

Θα μπορούσε να είναι ένα σπίτι που το «κατασκεύασε» η φαντασία ενός σκηνοθέτη για ταινία επιστημονικής φαντασίας! Ωστόσο πρόκειται για ένα πλωτό σπίτι που σχεδιάστηκε από βρετανική εταιρεία για να αγοραστεί από ανθρώπους του σήμερα και του …αύριο φυσικά!
Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες δεν είναι απλώς ένα σπίτι στο νερό. Αποτελείται από έντεκα καταστρώματα καταλύματα, τέσσερα ελικοδρόμια, πολλές πισίνες, χώρο περίπου σαν ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, ενώ επιπλέει πάνω σε τέσσερις πλατφόρμες.
Στο κατάστρωμα που βρίσκεται πάνω πάνω, θα μπορούσαν να στεγαστούν εμπορικά καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια. Στη μέση, μια μεγάλη στήλη βυθίζεται μέσα στο νερό, λειτουργώντας ως σύστημα πρόσδεσης, ενώ εκεί στεγάζεται μια υγρή αποβάθρα που παρέχει πρόσβαση από τη θάλασσα.
«Λόγω της αντίληψης ότι ένα σκάφος πρέπει να είναι ένα μέσο μεταφοράς περιοριζόμαστε στο σχεδιασμό», αναφέρει ο κατασκευαστής και συμπληρώνει «η ¨Ουτοπία¨ δεν είναι ένα αντικείμενο για να ταξιδέψει κανείς μέσα αλλά ένα νησί που προορίζεται για ένα άτομο, το οποίο είχε ως όνειρο ένα τέτοιο μέρος».
Το συγκεκριμένο σχέδιο ονομάζεται «Ουτοπία» και παρουσιάστηκε στο Μονακό, σε επίδειξη ιστιοπλοϊκών σκαφών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket