Απόπειρα ομαδικής αυτοκτονίας απο Τυνήσιους πτυχιούχους!

Αμφισβητώντας τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, που τα χαρακτήρισαν "άδικα", οι πέντε άνδρες που κατάγονται από το Κασερίν, μια πάμφτωχη περιοχή με πολύ υψηλή ανεργία, επιχείρησαν να απαγχονιστούν σε ένα αυτοσχέδιο ικρίωμα, απέναντι από την τοπική έδρα του υπουργείου Παιδείας.
Ένας δημόσιος υπάλληλος, ο Ρασίντ Τζαμπάρι, είπε ότι τους έσωσε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο.
"Είναι μια πράξη απελπισίας. Αυτός ο πρώτος διαγωνισμός μετά την επανάσταση ήταν η τελευταία τους ελπίδα", είπε, εξηγώντας ότι οι δάσκαλοι, όλοι τους γύρω στα 40, ήταν άνεργοι επί χρόνια και δεν τους είχαν προσλάβει σε κανέναν από τους διαγωνισμούς που οργάνωνε η προηγούμενη κυβέρνηση του προέδρου Μπεν Άλι.
Σύμφωνα με το τυνησιακό πρακτορείο ΤΑΡ πριν αποφασίσουν να θέσουν τέλος στη ζωή τους είχαν πραγματοποιήσει πολυήμερη καθιστική διαμαρτυρία ζητώντας περισσότερη ισονομία.
Η αυτοπυρπόληση ενός νεαρού πωλητή φρούτων, του Μοχάμεντ Μπουαζίζι, στις 17 Δεκεμβρίου 2010, ήταν η αφορμή για τη μεγάλη εξέγερση που ανέτρεψε τελικά το καθεστώς του Μπεν Άλι, στις 14 Ιανουαρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket