Στον Ειρηνικό Ωκεανό κατέπεσε τελικά ο δορυφόρος!

Εδώ ο δορυφόρος, εκεί ο δορυφόρος, τελικά όμως που έπεσαν τα συντρίμμια του ερευνητικού σκάφους της NASA, βάρους έξι τόνων, που εισήλθε με μεγάλη ταχύτητα στην γήινη ατμόσφαιρα τα ξημερώματα του Σαββάτου; Όπως τελικά ανακοινώθηκε, ο δορυφόρος έπεσε στη Γη τα ξημερώματα. Η είσοδος του δορυφόρου στην ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις 06:45 και 07:45 ώρα Ελλάδος και στο διάστημα αυτό ο Upper Atmosphere Research Satellite πέρασε και πάνω από την Ελλάδα, όπως και πάνω από τον Καναδά, την Μεσόγειο, την Αφρική αλλά και μεγάλες περιοχές του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία επιβεβαιώνει πως τα συντρίμμια κατέπεσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά όχι απαραίτητα στο νερό. Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής η ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είχε συμβουλεύσει τους κατοίκους του βορρά να μην μείνουν έξω και να κλειστούν στα σπίτια τους και μάλιστα στους κάτω ορόφους, από τον φόβο μην τους πέσει ο δορυφόρος στο κεφάλι.
Το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου κάηκε κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, αλλά λόγω του μεγέθους του, ορισμένα τμήματα υπολογίζεται ότι έφτασαν στην επιφάνεια της γης. Τελικά έπεσαν αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την γειτονιά μας, όπου αναμένονταν αρχικά. Πάλι καλά. Όλα τα είχαμε, αυτό μας έλειπε να μας συμβεί...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket