Αφήνουν κινητά και πιστωτικές ως "ενέχυρο" για λίγη βενζίνη!

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με την απλησίαστη-πλέον- τιμή της βενζίνης με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να αφήνουν ταυτότητες και κινητά ως ενέχυρο για μερικά λίτρα βενζίνης! Πολλές φορές μάλιστα δεν επιστρέφουν για να τα πάρουν πίσω.
Πιστωτικές κάρτες ακόμα και για βενζίνη 3 ευρώ, χρησιμοποιούν οι καταναλωτές που δεν τους περισσεύει πλέον ούτε ένα ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Πατρίς".
"Πολλοί πελάτες μας δίνουν πιστωτική κάρτα για να βάλουν βενζίνη 3 ευρώ, που φτάνει να πάνε σπίτι τους και την άλλη μέρα στη δουλειά" τονίζει ο κ. Τάκης Χριστοδουλάκης για να προσθέσει:
"Η κατάσταση είναι πια τραγική. Κάθε μέρα έχουμε ανθρώπους που μας δίνουν ταυτότητες, κινητά τηλέφωνα ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο αξίας έχουν κι έρχονται και τα παίρνουν πίσω μετά από δύο, τρεις μέρες ή και ποτέ. Και δεν μιλάμε για ποσά 30 και 40 ευρώ. Μιλάμε για 3 ευρώ, 5 ευρώ, το πολύ 10".
Όπως εξηγεί ο κ. Χριστοδουλάκης, οι πελάτες που ζητούν να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους ή που βάζουν 30 και 40 ευρώ, απλά δεν υπάρχουν πλέον, ενώ οι καταναλωτές χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις τους.
Αντίστοιχες καταστάσεις βιώνει και ο κ. Παύλος Γιαουρτάς, που εκτιμά την πτώση ζήτησης στο πρατήριο του περίπου στο 30%.
"Φέτος περιμένουμε έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα πως θα έχουμε μια πτώση που μπορεί ν' αγγίξει και το 50 %" αναφέρει.
Σε σχέση με τις οικονομικές δυσκολίες των καταναλωτών τονίζει:"Έχω στο συρτάρι αυτή τη στιγμή πέντε ταυτότητες ανθρώπων που έβαλαν βενζίνη και δεν είχαν χρήματα να την πληρώσουν. Κι είναι για ποσά 5 ευρώ ή 3 ευρώ δε μιλάμε για παραπάνω. Κάποιοι δεν έρχονται καν την επόμενη ημέρα να τις πάρουν".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket