Οι Έλληνες "κέρδισαν" 2,3 χρόνια ζωής την τελευταία 15ετία!

Μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δείχνει ότι κατά την περίοδο 1991-2006, το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων αυξήθηκε περίπου κατά 2,3 χρόνια.

Η μελέτη του Μιχάλη Αγοραστάκη, ερευνητή στο Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων έδειξε ότι ο μέσος όρος ζωής στην Ελλάδα αυξήθηκε τη συγκεκριμένη περίοδο κατά 2,43 χρόνια στους άνδρες και κατά 2,2 στις γυναίκες.

Η μεγαλύτερη αύξηση στους άνδρες εντοπίζεται στους κατοίκους των νησιών του Ιονίου (3,4 χρόνια), ενώ αντίστοιχα για τις γυναίκες στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (2,8 χρόνια).

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της μελέτης όσον αφορά και τους άνδρες κατοίκους της Αττικής, αφού παρατηρείται αύξηση του προσδόκιμου της ζωής τους κατά 3,1 χρόνια.

Οι περιφέρειες με το μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες είναι πλέον η Κρήτη και η Πελοπόννησος. Όσοι, λοιπόν, θεωρούν τη φυγή από τα αστικά κέντρα ως μια ζωτικής σημασίας λύση, θα πρέπει να βάλουν τις συγκεκριμένες περιφέρειες πολύ ψηλά στη λίστα των επιλογών τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket